Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.05.2008.

00:51

Het-trik dos Santosa za kraj

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Barselone pobedili su u gostima Mursiju rezultatom 5:3, u prvom meču poslednjeg kola Primere. Blistavo veče imao je meksički tinejdžer Đovani dos Santos, koji je postigao het-trik od 33. do 66. minuta, svaki lepši od prethodnog. Po jedan gol za Barsu postigli su Samjuel Eto i Tjeri Anri, dok su strelci za domaćina bili Očoa, koji je doneo ranu prednost Mursiji, Ivan i Abel, koji su u finišu smanjili ubedljivu prednost Katalonaca.

„Blau-grana“ je obezbedila treće mesto u Primeri, pa će u avgustu učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Mursija se odavno oprostila od elitnog ranga.

Ostale utakmice 38. kola igraju se u nedelju. Šampion Real dočekaće poslednjeplasiranu ekipu Levantea, a uzbudljivo će biti u borbi za opstanak i donekle za Kup UEFA.

Ugroženi kvartet Saragosa (42 boda), Rekreativo Uelva (43), Osasuna (43) i Valjadolid (44) i tandem evropskih kandidata Rasing Santander (57) i Maljorka (56) sastaje se u tri međusobna meča, na kojima će prštati:

Maljorka – Saragosa
Santander – Osasuna
Uelva – Valjadolid

Mesto u Ligi šampiona već su izborili Viljareal (drugi, direktan plasman) i Atletiko Madrid (četvrti, kvalifikacije). Sevilja je peta, sigurno ide u Kup UEFA. Atletiko je tri boda iza Barse i tri boda isped Sevilje, ali ima slabiji međusobni skor od Katalonaca, a bolji od Andalužana, pa mu je garantovana pozicija četiri.

Slabiji tim u borbi za Kup UEFA (Maljorka ili Santander) ide u Intertoto kup, a pobeda u Kupu kralja garantuje Valensiji mesto u Kupu UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu