Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.02.2008.

17:16

Hidink razočaran klupskim trenerima

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Selektor ruske fudbalske reprezentacije, holandski trener Gus Hidink optužio je svoje kolege da gledaju samo lične interese, stajući na stranu klubova u sukobu sa reprezentacijom. Rusija ove nedelje neće igrati prijateljski reprezentativni meč, pa je trener moskovskog Spartaka Stanislav Čerčesov odbio da dozvoli napadaču Romanu Pavličenki i krilnom igraču Vladimiru Bistrovu da se pridruže nacionalnom timu na okupljanju u turskom Beleku.

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije Vitalij Mutko morao je zatraži od vlasnika Spartaka Leonida Feduna da interveniše, pa su na kraju i Pavličenka i Bistrov ipak otišli u Belek.

"Naravno da sam razočaran. Kada smo saopštili planove za trening kamp, svi prvoligaški klubovi su se složili. Onda su se iznenada klubovi predomislili. Mislim da to nije fer. To takođe pokazuje nepoštovanje prema reprezentaciji. Mi pokušavamo da vredno radimo, da stvorimo najbolji ruski tim, kako bi mogli ravnopravno da se takmičimo sa svim velikim evropskim timovima. Potrebno nam je da u tome budemo svi zajedno, a ne da neko pokušava da ometa naše pripreme", rekao je Hidink.

Drugi klupski treneri, uključujući i Dika Advokata iz ruskog šampiona Zenita, kao i šefa moskovskog CSKA Valerija Gazajeva, takođe su u početku bili nespremni da puste svoje igrače.

"Mislim da se to u Beleku ne može nazvati treniranjem. To više liči na okupljanje zbog roštilja pored bazena", kazao je Gazajev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve