Džajić: Radiću pošteno i odgovorno

Nina KolundžijaIzvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Novi direktor fudbalskih reprezentativnih selekcija Dragan Džajić rekao je prilikom promocije u ponedeljak u Beogradu da "nije čovek obećanja, već dela" i da se ne plaši izazova. "Nisam čovek obećanja, već dela. Nikada ne pričam o sebi, to ostavljam drugima. Proveo sam 42 godine u svom voljenom klubu, prvo kao igrač, onda kao direktor i na kraju kao predsednik. Tamo sam ostavio utisak kakav sam ostavio, a sada prelazim na novi izazov", rekao je Džajić novinarima.

Nekadašnji reprezentativac biće u sledeće četiri godine i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i član izvršnog odbora.

Džajić je posle kraja fudbalske karijere bio funkcioner u Crvenoj zvezdi. Od 1979. do 1998. godine bio je direktor, a od 1998. do 2004. godine predsednik "crveno-belih". Posle odlaska sa te funkcije nije se bavio javnim poslovima.

"Nije mi bilo lako da prihvatim ovu funkciju. Proveo sam tri godine van fudbala i morao sam dobro da razmislim pre nego što se uhvatim u koštac sa fudbalskim problemima. Mislio sam da je prerano za klasičnu penziju", rekao je Džajić.

"Obećavam da ću novi posao raditi pošteno, maksimalno i odgovorno", dodao je Džajić, koji će zvanično početi da radi 1. februara.

Predsednik FSS-a Zvezdan Terzić rekao je da je Džajić razlog što je zavoleo fudbal i da je nekadašnji reprezentativac "promovisao Zvezdu i Jugoslaviju i da je sinonim srpskog fudbala".

"Džajić je neophodan i tu mu je mesto. Pred nama je dugačak i veliki posao, ali sve će biti lakše sa njim", rekao je Terzić.

Fudbal

Vudgejt u Totenhemu

U zvaničnom saopštenju objavljenom na sajtu kluba kaže se: „Oduševljeni smo što možemo da objavimo da smo postigli dogovor sa Midlzbroom po pitanju transfera

Fudbal ponedeljak 28.01. 21:22 Komentara: 7

Ševanton teže povređen

Za sada je neizvesno da li će iskusni fudbaler biti spreman za utakmicu osmine finala Lige šampiona, narednog meseca sa Fenerbahčeom. Sevilja trenutno zauzima sedmo

Fudbal ponedeljak 28.01. 19:30 Komentara: 2

I Arsenal želi Vudgejta

Britanski mediji kažu da su sva tri kluba ponudila 7 miliona funti, a da bivši engleski reprezentativac treba da odluči kojem timu će se priključiti. To je neuobičajen

Fudbal ponedeljak 28.01. 15:17 Komentara: 1