Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.11.2007.

16:21

Određeni šeširi za EURO 2008

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Ukoliko bi žreb za završni turnir prvenstva Evrope 2008. godine bio nemilosrdan, u istoj grupi mogla bi da se nađu četiri bivša šampona našeg kontinenta - Italija, Francuska, Nemačka i Holandija.

Takva apsurdna situacija moguća je zahvaljujući čudnom sistemu određivanja nosilaca koji je primenila UEFA. Odlučujući kriterijum nije plasman na listi FIFA, niti dosadašnji rezultati na šampionatima Evrope, već učinak u kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo 2006 i Evropsko Prvenstvo 2008. godne.

Pravilnikom je takođe predviđeno da se u prvom šeširu nađe organizator završog turnira, pa su tako tu privilegiju dobile reprezentacije Austrije i Švajcarske, inače potpuni autsajderi. Pored njih, tu su još aktuelni prvak Evrope Grčka i Holandija.

Određeno je da će Švajcarska igrati u grupi A, a Austrija u grupi B, dok će Grčka i Holandija žrebom biti raspoređene u preostale dve grupe.

U drugom šeširu nalaze se nacionalone selekcije Hrvatske, Italije, Česke i Švedske, u trećem su Rumunija, trostruki prvak Evrope Nemačka, Portugalija i Španija, a u četvrtom Poljska, Francuska, Turska i Rusija.

Žreb za završni turnir prvenstva Evrope biće održan 2. decembra u Lucernu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu