Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.11.2007.

18:31

Murinjo želi na 'Enfild'!

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Žoze Murinjo pažljivo prati dešavanja u Liverpulu i pritisak koji se stvara oko menadžera Rafe Beniteza, pošto je zainteresovan da preuzme najtrofejniji engleski klub, piše ’Sandej Ekspres’.

Kada je napustio Stamford Bridž u septembru, Murinjo je tvrdio kako njegov sledeći klub neće biti iz Engleske, ali je to bilo pre nego što je Benitezova politika ’rotacije’ koštala Liverpul više izgubljenih bodova u Premijer Ligi, kao što će možda da ih košta i eliminacije iz Lige Šampiona.

Sandej Ekspres od svojih izvora u Portugaliji koji su navodno bliski Murinju, tvrdi da je Portugalac stavio tim sa Enfilda na spisak klubova koje bi želeo da vodi.

Nema sumnje da je Liverpul klub koji bi Žoze voleo da vodi“, tvrdi jedan od izvora.

Zbog klauzula iz ugovora sa Čelsijem, Murinjo neće moći da radi u Engleskoj do juna.

Murinjo veruje da bi preuzimanje Liverpula bila najatraktivnija opcija koju ima pred sobom zato što klub ima finansijsku moć da se takmiči sa većinom klubova u Evropi, a navijači siti čekanja da se titula vrati na Enfild, pa bi možda bili spremni i da dočekaju trofejnog Portugalca sa kojim su, kao i njihov menadžer Rafa Benitez, prethodno bili u ratu.

Nameru da vodi jedan od najvećih evropskih klubova, Murinjo je istakao prošlonedeljnim odbijanjem da preuzme Valensiju, koja se smatra za treći po veličini klub u Španiji.

Ukoliko Barselona ili Real Madrid ne dođu sa ponudama narednog leta, što je malo verovatno, Murinjove opcije oba kluba iz Milana i Liverpul.

Ako Liverpul ne uspe u predstojećoj utakmici da pobedi Bešiktaš, šampion Evrope iz 2005 i aktuelni vicešampion, definitivno će završiti takmičenje u Ligi Šampiona.

Takođe, ukoliko Liverpul ne osvoji Premijer Ligu, postoji realna šansa da vrata za dolazak Murinja u najtrofejniji engleski klub budu otvorena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu