Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.10.2007.

21:26

Anri: ''Navikavam se na Barselonu''

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Napadač Tijeri Anri priznao je da u Barseloni ne igra tako dobro kao u Arsenalu i rekao da mu treba više vremena da se prilagodi stilu fudbala koji gaji njegov klub.

"Arsenalov Anri bio je u Arsenalu, sada sam u Barseloni i nećete više gledati Arsenalovog Anrija. Barselona je drugačiji tim, sa bitno drugačijim stilom igre, tako da i ja igram drugačije. Možda nisam bio na svom najvišem nivou do sada, ali sam postigao četiri gola i imao tri asistencije. Pokušavam da pomognem timu", rekao je francuski reprezentativac novinarima.

Anri je u prelaznom roku potpisao četvorogodišnji ugovor, a njegov dolazak u Španiju, posle osam sezona u Arsenalu, plaćen je 24 miliona evra. Bio je glavni oslonac londonske ekipe, u četiri od pet sezona između 2001. i 2006. bio je prvi strelac lige.

"Ovde se igra drugačije nego u Arsenalu. Tamo smo igrali direktnije i lopta je brže dolazila do mene. Moram, međutim, da se prilagodim klubu i timu, i ne treba da bude drugačije, a za to treba vremena. Barselona godinama igra ovako i moram da se prilagodim", rekao je napadač španske ekipe.

Anri je veći deo prošle sezone proveo van igre zbog povrede, a objasnio je da u poslednje tri utakmice igra trpeći bolove u Ahilovoj tetivi.

Igrač je priznao da bi možda bolje bilo da se postepeno vraćao terenu posle tako duge pauze.

"Možda bi bilo bolje da sam polako ulazio u tim, ali zbog situacije sa povredama i kasnim dolascima pojačanja, morao sam da se oporavljam dok sam igrao", rekao je Anri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu