Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2007.

18:53

Olimpijakos - Zvezda 2:1

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Pireju od Olimpijakosa 2:1 u prijateljskom humanitarnom meču. Strelac za Zvezdu bio je Nenad Milijaš u 20. minutu, dok su pogotke za šampiona Grčke postigli Nunjes i Lua Lua u drugom poluvremenu. Prihod od meča na stadionu Karaiskaki, kojem je prisustvovalo 15 hiljada ljudi, ide u korist žrtava požara u Grčkoj, u kojima je stradalo 66 osoba.

Zvezda je u meč ušla bojažljivo, brzo gubila loptu, a odbrana je loše funkcionisala, pa je Darko Kovačević imao nekoliko prilika da dovede grčku ekipu u vođstvo. Posebno je teško u tim trenucima bilo Dušanu Anđelkoviću, koji je na levom boku čuvao Galetija.

U 20. minutu Zvezda je povela – Lukaš je sačuvao loptu uz desnu aut-liniju, gurnuo je ka Milovanoviću, koji je atraktivno produžio za slobodnog Milijaša. Ovaj je sa 25 metara pogodio donji desni Sifakisov ugao za 0:1.

Beograđani su tada stekli samopouzdanje, pa su do kraja poluvremena bez većih problema držali ravnotežu na terenu.

U nastavku Zvezda je odigrala mnogo atraktivnije, u ofanzivnoj fazi daleko najbolje ove sezone. Ulazak Salasa i Moline doneo je niz atraktivnih poteza, nekoliko priolika koje nisu pretvorene u golove.

Već na startu drugog dela Olimpijakos je izjednačio iz slobodnog udarca, kada je Nunjes pogodio mrežu Ranđelovića sa 23 metra.

Petnaest minuta pre kraja domaćin je u igru uveo Lomanu Trezora Lua Luu, a fudbaler iz DR Konga je posle nekoliko sjajnih poteza iskoristio priliku u 80. minutu i doneo pobedu svom timu.

Zvezda je u poslednjih 20 minuta igrala sa potpuno izmenjenom defanzivnom polovinom tima, a priliku u drugom poluvremenu dobio je i fudbaler iz Čada Betolingar Misdongarti, kojem je meč u Pireju bio kvalifikacioni za potpisivanje ugovora

Olimpijakos: Sifakis, Domi, Žulio Cezar, Pantos, Bravo, Mendrinos (63' P.Đorđević), Stoltidis, Arčubi, Galeti (45' Vasilijakis), Kovačević, Nunjes (71' Lua Lua)

Crvena zvezda: Ranđelović, Basta (46' Bajalica), Anđelković, Tutorić, Gaj (60' V.Đorđević), Lukaš, Trišović, Milijaš (75' Bogdanović), Milovanović (60' Molina), Koroman (46' Salas), Jestrović (46' Misdongarti).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu