Nova vest
Fudbal

Subota, 26.05.2007.

19:45

Zeta prvi šampion Crne Gore

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbalski klub Zeta iz Golubovaca prvi je šampion u istoriji Crne Gore. Zeta je kao gost pobedila Berane i sačuvala prednost od dva boda u odnosu na podgoričku Budućnost, koja je u Tuzima bila bolja od Dečića. Poraz od novog šampiona potvrdio je da se Berane sele u Drugu ligu.

Zeta je u Beranama savladala istoimenu ekipu 2:0 golovima Žarka Koraća i Zarije Peličića.

Tim iz Golubovaca je 25. pobedom u sezoni prvenstvo okončao sa 78 bodova, dva više u odnosu na podgoričku Budućnost, koja je u Tuzima pobedila Dečić 1:0.

Tim Berana je ispao iz lige, dok će bjelopoljsko Jedinstvo i Dečić kroz baraž mečeve protiv drugo- i trećeplasirane ekipe Druge lige pokušati da izbore opstanak.

Crna Gora će u evropskim takmičenjima imati četiri predstavnika.

Zeta će igrati u kvalifikacijama za Ligu šsampiona, Budućnost i Rudar, zahvaljujući plasmanu u finale nacionalnog Kupa, u kvalifikacijama za Kup UEFA, a Grbalj u Intertoto kupu.

Najbolji strelci prvog fudbalskog prvenstva Crne Gore su Damir Čakar (Rudar) i Žarko Korać (Zeta) sa po 16 golova.

Finalnu utakmicu Kupa Crne Gore u sredu će pod Goricom odigrati Rudar i Sutjeska.

Rezultati poslednjeg kola: Berane - Zeta 0:2, Dečić - Budućnost 0:1, Mladost - Jedinstvo 1:1, Sutjeska - Rudar 2:1, Kom - Grbalj 2:2, Mogren - Petrovac 2:0.

Tabela: Zeta 78, Budućnost 76, Grbalj, 49, Rudar 47, Mogren 42, Petrovac 40, Mladost 38, Kom 38, Sutjeska 38, Dečić 34, Jedinstvo 31, Berane 28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve