Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.11.2006.

23:48

Kup UEFA: Sjajno veče Engleza

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri engleskog Njukasla pobedili su na Siciliji Palermo sa 1:0 u derbiju 2. kola Lige UEFA. Junak pobede engleskog tima bio je Španac Luke, koji je u 37. minutu postigao jedini gol na meču. U drugoj utakmici grupe H, Selta i Frankfurt odigrali su nerešeno 1:1.

Perera je doveo Seltu u vođstvo u 11. minutu, da bi samo koji minut kasnije izjednačio Huber. Posle 2. kola na tabeli grupe H vodi Njukasl sa 6 bodova, ispred Palerma sa 3, dok Selta i Frankfurt imaju po 1.

U grupi C ubedljive pobede ostvarili su holandski AZ, protiv Grashopersa u gostima sa 5:2, kao i portugalska Braga, protiv Slovana iz Libereca sa 4:0. Na tabeli vodi AZ sa svih 6 bodova, druga je Braga sa 3, dok Slovan i Sevilja imaju po 1.

Englezi dominiraju i u grupi B, gde je Totenhem ostvario ubedljivu pobedu protiv belgijskog kluba Briž sa 3:1 u Londonu, dok je rumunski Dinamo započeo takmičenje pobedom nad turskim Bešiktašem sa 2:0. U Bukureštu su pokazana čak tri crvena kartona u poslednjih pet minuta, od toga dva za domaćina, ali je odlučujući bio onaj koji je dobio Zan kod gostiju, posle čega je Nikulesku sa bele tačke postigao pobedonosni pogodak. Posle druge pobede na tabeli grupe B vodi Totenhem sa 6 bodova, drugi je Dinamo sa 3, dok Briž i Leverkuzen imaju po 1.

U grupi D, pobedu u prvom meču ostvario je francuski Lans nad španskom Osasunom sa 3:1, dok je danski Odenze golovima Rajka Lekića pobedio u gostima holandski Herenven sa 2:0. Lans, Odenze i Parma imaju po 3 boda na tabeli, s tim što Danci imaju utakmicu više.

Fudbaleri Blekburna zaokružili su sjajno veče britanskih ekipa u Ligi UEFA pobedom nad Bazelom sa 3:0 u grupi E. Golove su postigli Tugaj, Džefers i Mekarti. U drugom meču francuski Nansi je pobedio poljsku Vislu sa 2:1. Blekburn sada ima 6 bodova, ispred Nansija sa 3.

U grupi F, impresivnu kampanju u Ligi UEFA nastavio je belgijski Zulte Varegem pobedom nad praškom Spartom sa 3:1, dok je Ajaks savladao bečku Austriju sa 3:0. Na vrhu tabele su Belgijanci sa 6 bodova, ispred Ajaksa sa 3.

U grupi G, atinski Panatinaikos ostvario je drugu pobedu u Ligi UEFA, nad češkom Mladom Boleslav sa 1:0, dok su Hapoel iz Tel Aviva i Rapid iz Bukurešta igrali nerešeno, 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu