Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.08.2006.

17:44

Janković: Španci su me dugo pratili

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Član mlade fudbalske reprezentacije Srbije Boško Janković rekao je da je njegov transfer u špansku Majorku rezultat dvogodišnje zainteresovanosti tog kluba za njegove igre. Janković se trenutno nalazi u Novom Sadu, gde se priprema za utakmicu sa Gruzijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Pored Majorke, interesovali su se još neki španski i italijanski timovi. Posle prve utakmice u Milanu definitivno smo se dogovorili. Verujem da sam učinio pravi potez jer u Španiji mogu mnogo da napredujem", rekao je novinarima bivši igrač Crvene zvezde.

Janković je ispričao da ga je na nedeljnom debiju za novi klub trener nenajavljeno ubacio u igru pred kraj meča i da je ubrzo posle ulaska namestio vodeći gol za svoju ekipu protiv Rekereaitva iz Uelve.

"Nažalost, primili smo gol u poslednjem minutu, tako da je to malo pokvarilo utisak o debiju. Dobio sam mnogo pohvala posle meča i verujem da će biti još bolje na sledećoj utakmici sa Deportivom iz La Korunje", rekao je Janković.

Selektor mlade reprezentacije Miroslav Đukić ocenio je da je "pravo osveženje" to što su igrači iz Srbije, posle dužeg vremena, ponovo počeli da prelaze u najjače evropske lige.

"Janković sada treba da promeni navike jer je otišao u klub gde će mnogo više nego u Zvezdi morati da se posveti defanzivnim zadacima i gde mu se pruža mogućnost da napreduje. Sve zavisi samo od njega i od njegovog rada", rekao je Đukić.

Selektor mladih probio se u beogradskom Radu, ali je je igračku slavu takođe stekao u španskoj Primeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve