Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.08.2006.

22:55

Zizu najpopularniji Francuz

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaler Zinedin Zidan je najpopularnija ličnost u Francuskoj, iako je na proteklom Mundijalu udario glavom protivničkog igrača, pokazalo je istraživanje objavljeno u nedelju.

Bivši kapiten francuske reprezentacije dobio je crveni karton 10 minuta pre kraja produžetaka u finalu Svetskog prvenstva 9. jula, jer je glavnom udario italijanskog igrača Marka Materacija, zbog čega nije pucao penale koji su odlučili pobednika.

Istraživanje agencije Ifop, koje su objavile novine "Žurnal du Dimanš", pokazalo je da čak 48 posto ispitanika smatra da je Zidan, koga zovu i fudbalskim genijem i jednim od najboljih igrača svoje generacije, najpopularnija osoba u Francuskoj.

"Dan posle 9. jula za mnoge je njegova reputacija otišla dole. Njegov udarac glavom upropastio je sve. Ali, ipak... Moramo da verujemo da su mu Francuzi sve oprostili, čak ga i uzdigli", navodi se u članku o tom istraživanju.

Zidan je kasnije rekao da je Materacija udario jer mu je vređao majku i sestru. FIFA je oba igrača kaznila, a Zidanu zabranila igranje tri, a Materaciju dva meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu