Nova vest
Fudbal

Subota, 12.08.2006.

18:10

Samo po bod za HSV i Šalke

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Minhenski Bajern je u petak uveče savladao Borusiju iz Dortmunda golovima koje su postigli Makaj i Švajnštajger, a u subotu je odigrano još šest utkmica prvog kola Bundeslige u sezoni 2006/2007.

Učesnici kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbaleri Hamburgera i pored najava da bi mogli da budu ozbiljni kandidati za titulu prvaka, osvojili su samo bod kao domaćini u duelu sa Arminijom iz Bilefelda.

Trećeplasirani tim prethodne sezone uspeo je tek sredinom drugog poluvremena da dođu do izjednačenja ali igrači iz Hamburga nisu imali snage za potpuni preokret.

Samo bod je osvojila i ekipa Šalkea i pored toga što je u Gelzenkirhenu imala vođstvo i jedanaesterac. Brazilac Linkoln nije uspeo da pogodi 'sa kreča' a u finišu su gosti iz Frankfurta došli do boda.

Bajern je, zahvaljujući neuspesima najozbiljnijih konkurenata prednost stekao već posle nepotpunog prvog kola. Osvajači Liga kupa, fudbaleri Verdera, svoj prvi meč igraju u nedelju sa Hanoverom.

U isto vreme jasno je i ko bi morao da se priprema za borbu za opstanak. Prve, očekivane 'nule' upisali su fudbaleri Bohuma, Alemanije iz Ahena i Energi Kotbusa, pa su novajlije u ligi bez bodova posle prvog kola.

Bohum je izgubio u Majncu, Alemanija u Leverkuzenu, a jedini predstavnik Istoka u Bundesligi, tim iz Kotbusa, poražen je u Menšengladbahu.

Pored utakmice u Hanoveru u nedelju će se igrati i u Volfsburgu gde gostuje Herta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve