Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.01.2006.

16:39

Reber - Vorwärts, vorwärts...!

Izvor: Aleksandar Stojanović

Autor:Aleksandar Stojanović

Default images

Prvog dana priprema pred prolećni deo sezone 2005-2006. Jirgen Reber je sa osmehom krenuo u nove obaveze. Doduše, još ne zna kompletan tim, pre svega šta će se desiti u vezi sa dolascima Danka Lazovića iz Fejnorda i Zvonimira Vukića iz Šahtjora. O povratku, bar na šestomesečnu pozajmicu, dvojice bivših igrača crno belih više bi trebalo da se zna do kraja sedmice.

"Sigurno da bih bio zadovoljan ako bi njih dvojica došla. U tom slučaju na tim pozicijama ne bismo više tražili pojačanja."

Do kraja januara kada se završava prelazni rok ima još vremena.

"Uvek smo se dogovarali da se planski pojačavamo na određenim pozicijama. Moramo da vidimo da li će doći Lazović i Vukić. Imamo dobar kadar i to bi bilo otprilike to. Sve naravno radim u dogovoru sa direktorom Nenadom Bjekovićem. O svemu što sam razmišlao razgovarao sam sa Nenadom i reći ću još jednom... polazim od onoga šta je moguće za klub a ne šta su moje želje. Ovde se pričalo o dovodjenju igrača iz Bundeslige ali to u ovom trenutku nije izvodljivo", rekao je Reber. 

Nemački trener nije hteo konkretno da priča o rezultatskim željama u 2006.

"Želim da pre svega odradimo dobre pripreme, da u drugom delu prvenstva budemo još bolji, da se ekipa i dalje razvija, pogotovo mladi igrači i da nastavimo ono što smo počeli pred kraja jesenjeg dela. Imamo šest nedelja da budemo fizički spremni i poboljšamo se taktički. Hoću da idemo napred (vorwärts)."

Reber se nije razbacivao velikim rečima o sigurnoj titulu i plasmanu u Ligu šampiona.

"Na osnovu prethodnih sedam utakmica vidi se da imamo mogućnost da se priključimo Zvezdi. Videćemo šta će biti na kraju sezone. U Nemačkoj niko ništa ne obećava ali svi hoće optimalno. Moramo videti kako ćemo proći kroz pripreme. Na početku sezone dolaze nam ekipe iz gornjeg dela tabele i shvatićemo na kom smo putu."

Plan priprema je jednostavan, čak jednostavniji nego ranije. Odigraće se tek nekoliko prijateljskih utakmica.

"Uglavnom ćemo trenirati u Beogradu dva puta dnevno. Radićemo na osnovnoj spremnosti što znači da ćemo pre podne uglavnom trčati a u drugom delu dana više ćemo raditi fudbalske stvari. Imamo šest nedelja na raspolaganju. Vrlo je važno da na početku steknemo osnovu a onda će biti sve intenzivnije. Sve se zasniva na dobroj podlozi. Što se tiče utakmica, imamo 25-26 igrača i često ćemo igrati međusobno. Dogovorili smo se za tri utakmice u Dubaiju, a na licu mesta ćemo videti da li ćemo odigrati još neki meč. Ne možemo samo da igramo, moramo i da treniramo. Veoma će biti važno za igrače da igraju među sobom", izjavio je Nemac. 

Zbog obaveza sa reprezentacijom Nigerije na Afričkom kupu nacija prvi deo priprema propuštaju Emeghara i Boja.

"Problem izostanka nekih fudbalera imaju i druge ekipe. Sigurno da nije optimalno ako igrač propusti deo priprema. Naravno da ćemo pokušati da ih uklopimo kada dođu ali i od njih zavisi kako će se snaći kada se vrate. Sada svaki igač ima mogućnost da mi se dokaže tokom priprema. Da mi pokaže koliko hoće, da vidim da li će da se razvija... Radujem se ovom periodu kada mogu da prođem kompletne pripreme sa ekipom. Videli ste kako smo pred kraj godine bili spremniji fizički i to ćemo pokušati da razvijamo u nastavku", rekao je trener Partizana.

Činjenica da prvi put prolazi kompletne pripreme sa ekipom iskusnog stručnjaka ne zavarava.

"Sa pritiskom i odgovornošću živim već 30 godina. Ja uvek želim da ostvarim optimalno i zato ćemo trenirati ozbiljno. Mora uvek tako da bude. Igrač mora i na treningu i na utakmici da dolazi sa pozitivnim razmišljanjem a da odlazi znajući da je uradio najbolje. Možda neće moći svakod dana jer ponekad nemate dobar dan ali ono što morate da ponudite ekipi i rukovodstvo je da date sve od sebe. Svakome može da se dogodi da loše igra ali mora da daje sve od sebe. Nadam se da će biti više publike a svi oni koji budu na tribinama moraju da očekuju najbolje u tom trenutku od ekipe. Navijač mora da vidi da je igrač igrao za sebe, za ekipu, za klub, za navijače..."

Već od prvog dana Reber ličnim primerom pokazuje kako će se odnositi prema treninzima. Sa pomoćnikom Berndom Štokom poveo je kolonu na zagrevanje. Poznato je da voli da trči maraton ali se tokom praznika ugojio tri kilograma koje, kako kaže, mora hitno da skine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve