Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.11.2005.

19:06

Tragedija Zvezde bez svedoka

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su poraz u prvoj utakmici u takmičenju Ligi kupa UEFA. Crveno-beli su na svom stadionu u 2.kolu izgubili od Bazela sa 2:1. Golove su postigli Delgado iz penala u tridesetom i Rosi u 88.minutu, dok je jedini pogodak za crveno-bele postigao Purović u 26.minutu.

Jedini predstavnik SCG u ovom takmičenju, na praznoj Marakani propustio je najmanje pet stopostotnih prilika, a kazna je stigla 2 minuta pre kraja posle velike greške gotovo kompletne odbrane Zvezde.

U drugoj utakmici grupe E večeras se sastaju Strazbur i Tromso, slobodna je Roma. Zvezda sledeću utakmicu u Kupu UEFA igra 24. novembra, kada gostuje Tromsou.

Beogradski tim brzo je preuzeo inicijativu i rano je počeo da stvara šanse, uglavnom preko Nikole Žigića. Zvezda je povela u 25. minutu, a tu akciju počeo je Boško Janković dugačkom loptom sa tridesetak metara sa desne strane kojom je u šesnaestercu pronašao Žigića.

Visoki napadač je predriblao istrčalog golmana Paskala Cuberbilera i prosledio loptu Puroviću, koji je loptu smestio u praznu mrežu. To vodjstvo je kratko trajalo, pošto je Bazel izjednačio samo pet minuta kasnije iz penala.

Jedanaesterac je dosudjen kada je Purović potpuno nepotrebno igrao rukom u svom šesnaestercu, a kaznu je iskoristio Delgado.

Zvezda je nastavila da stvara šanse i kontroliše igru, a poslednju šansu u prvom poluvremenu imala je u samom finišu tog dela igre, kada je Žigić glavom šutirao, ali je Cuberbiler izbacio loptu preko gola.

Sudija Knud Erik Fisker iz Danske procenio je da nije ostalo vremena da se izvede korner. Zvezda je nastavila sa dobrom igrom i početkom drugog poluvremena, a desetak minuta posle odmora propustila je dve velike prilike.

Prvo je Žigić uspeo da prodre do šesnaesterca pošto je primio pas Nenada Kovačevića kroz sredinu, ali nije uspeo da dobro šutira sa vrha kaznenog prostora izmedju dvojice igrača Bazela.

Najbolja šansa "crveno-belih" usledila je odmah u sledećem napadu, kada su čak trojica igrača Zvezde iskoristila ofsajd zamku i izbila pred gol Bazela. Loptu je imao Dragan Mladenović i izbio je sam pred golmana, ali je slabo šutirao, tako da je Cuberbiler lako odbranio.

Posle toga Bazel je preuzeo inicijativu, a Zvezda je stvarala poluprilike. Poslednju polušansu domaći tim imao je u 72. minutu, kada se stvorila gužva ispred gola gostiju, ali niko nije uspeo da se snadje.

Bazel je do pobede došao posle velike greške Milana Biševca, koji je jednu dugačku loptu u svom šesnaestercu petom prosledio pravo do Rosija i ovaj je sa petnaestak metara lako savladao Vladimira Stojkovića.

Zvezda nije uspela da iskoristi preostalo vreme i pet minuta nadoknade i da izjednači.

Stadion Crvene zvezde, igralo se bez gledalaca. Sudije: Knud Erik Fisker, Bil Rene Hansen, Bo Abildgard.

Crvena zvezda: 34-Vladimir Stojković, 3-Aleksandar Luković, 5-Milan Dudić, 6-Milan Biševac, 8-Boško Janković (od 86. minuta 21-Nikola Trajković), 11-Marko Perović (od 67. minuta 10-Radovan Krivokapić),
16-Nenad Kovačević, 20-Milan Purović (od 85. minuta Milanko Rašković), 25-Nikola Žigić, 30-Dušan Basta, 44-Dragan Mladenović.

Bazel: 1-Paskal Cuberbiler, 4-Aleksander Kuenoz, 11-Skot Čiperfild, 12-Malik Ba Papa, 20-Matijas Delgado, 21-David Degen (od 84. minuta 8-Mile Sterjovski), 22-Ivan Ergić (od 58. minuta Mladen Petrić), 23-Eduardo da Silva, 30-Boris Smiljanić, 32-Reto Zani, 33-Hulio Rosi.

Žuti kartoni: Crvena zvezda: Mladenović, Basta, Dudić. Bazel: Delgado, Zani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu