Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.04.2005.

13:43

I zvanično promena na klupi Hajduka

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Vodeći klub hrvatskog fudbalskog prvenstva, splitski Hajduk u ponedeljak je i zvanično objavio promenu na trenerskoj klupi, pa će umesto Blaža Sliškovića, ekipu voditi dosadašnji sportski direktor Hajduka Igor Štimac.

Hrvatski mediji ocenjuju da je imenovanje Štimca za trenera bio logičan izbor, jer dobro poznaje i igrače i stanje u klubu, a nije bilo vremena za traženje nekog trajnijeg rešenja.

Hajduk je u poslednjih šest utakmica prvenstva, od mogućih 18 osvojio samo osam bodova, a u subotu je propustio prvu meč-loptu, jer je na svom terenu igrao nerešeno, 1:1 protiv Rijeke, direktnog konkurenta za titulu. Umesto šest, Hajduk ima tri boda više od Rijeke.

To je bio i razlog za smenjivanje Blaža Sliškovića, koji će sada moći potpuno da se posveti selektorskom poslu u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Pomoćnik Igora Štimca na klupi Hajduka biće Petar Nadoveza, nekadašnji prvi trener splitskog kluba.

Na današnjoj konferenciji za novinare pojavio se i dosadašnji trener Hajduka Blaž Slišković koji je podsetio da je Hajduk, kad je došao u klub, bio u zaostatku 11 bodova za Interom iz Zaprešića, a sada ima vodeću poziciju.

Nekadašnji igrač Hajduka Blaž Slišković dodao je i da će sada isključivo biti selektor reprezentacije BiH i naglasio da "ne može da zamisli da trenira bilo koji klub u Hrvatskoj osim Hajduka".

Umesto Igora Štimca funkciju sportskog direktora kluba preuzeo je Fredi Fiorentini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve