Nova vest
Fudbal

Subota, 18.12.2004.

14:36

Partizan protiv regionalne lige

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Čelnici beogradskog fudbalskog kluba Partizan odbacili su ideju o organizovanju regionalne lige (učešće klubova iz zemalja bivše Jugoslavije), ocenjujući da takva liga ne bi dobila podršku ni UEFA.

"UEFA ne gleda blagonaklono na te ideje. Pravila UEFE su rigorozna i decidna. Partizan je bio prvi klub iz Srbije koji je išao u Sloveniju, Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i uvek je za prijateljske mečeve i turnire, ali ne i za ligu", rekao je predsednik FK Partizan Ivan Ćurković na konferenciji za novinare.

Sportski direktor Partizana Nenad Bjeković rekao je da je Partizan prvi predlagao da se osnuje neka vrsta regionalne lige, ali da su tada svi tu ideju odbacili, pa se Partizan povukao.

Glavni cilj ideje regionalne lige jeste da se poboljša poseta stadionima, ali u Partizanu navode da nemaju takav problem kada igra u unutrašnjosti Srbije, već samo kada igra na svom terenu.

Ocenjujući jesenji deo sezone kao veoma uspešan, čelnici Partizana istakli su i da su slaba poseta u Beogradu i ponašanje navijača jedan od najvećih problema kluba.

Često se tokom jesenjeg dela sezone sa jednog dela stadiona čulo skandiranje "Uprava, napolje", ali čelnici Partizana ne znaju kako da taj problem reše.

"Ja stvarno ne znam šta bismo mogli više da uradimo na sportskom planu da bi navijači bili zadovoljni. Jesenji smo prvaci, uspeli smo da udjemo u šesnaestinu finala Kupa UEFA...Stvarno ne znam", rekao je Bjeković.

Predsednik Partizana Ivan Ćurković rekao je da su navijači stalna tema sastanaka Upravnog odbora i podsetio da je početkom septembra doneta odluka da svi navijači ubuduće budu tretirani ravnopravno i da više neće biti privilegija za pojedince.

"Mi imamo dve grupe navijača koji su privrženi klubu, ali ponekad to manifestuju na čudan način. Da li naša odluka unela nezadovoljstvo u deo navijača koji su nešto izgubili tom odlukom, ne znam. Mi se trudimo da navijačima pružimo spektakl, dobru igru, komfor, ali očekujemo i da adekvatno odgovore. Povici sa tribina ponekad nam smetaju, nekad deluju semšno, a nekad i apsurdno", rekao je Ćurković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu