Nova vest
Fudbal

Petak, 24.09.2004.

13:42

Partizan-Obilić, Zvezda na B.Brdu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Lider fudbalskog prvenstva Srbije i Crne Gore, beogradski Partizan, sutra u 7. kolu šampionata dočekuje više nego uzdrmani Obilić, a branilac titule, Crvena zvezda i dalje bez novog trenera, odlazi u komšiluk na Banovo brdo, na noge protiv uvek, po nju neugodnog Čukaričkog.

Pred utakmicu sa Obilićem i nedelju dana pred revanš meč 1. kola Kupa UEFA protiv Dinama u Bukureštu, u Partizanu tvrde da se još ne opterećuju utakmicom u Kupu UEFA, već da žele da protiv Obilića nastave pobednički niz.

"Želimo da srušimo mit o tome da igrači Partizana ne mogu da se skoncetrišu na domaću utakmicu pred neku drugu, veliku utakmicu koja nas očekuje za nekoliko dana. Mislim da to sa ovom generacijom igrača Partizana nije slučaj i da će sutra istrčati na teren sa istom željom za pobedom, kao i protiv Dinama", rekao je trener Partzana Vladimir Vermezović na konferenciji za novinare.

Trener Partizana od igrača očekuje pobedu i "lepu uvertiru pred meč godine" u četvrtak u Bukureštu na koju Partizan odlazi sa prednošću od dva gola (3:1).

Vermezović je izrazio žaljenje zbog krize koja potresa Obilić na startu prvenstva, ali je i poručio da "u sportskom smislu, Partizan neće imatui razumevanja za probleme" ekipe sa Vračara.

Bek Partizana Milivoje Ćirković takodje tvrdi da igrači još ne razmišljaju o Dinamu, već da im je "najvažniji sutrašnji meč protiv Obilića".

"Bez obzira na lošije rezultate, očekujem da Obilić sutra pokuša da se izvadi iz rezultatske krize. Nama je lakše kad igramo u gostima, jer se protivnici tada otvore, a kod nas dodju i igraju u zatvorenijoj varijanti", rekao je Ćirković.

Obilić je trenutno pretposlednji na tabeli sa samo četrii boda iz šest mečeva.

Fudbaleri Zvezde još nisu dobili novog trenera, a do imenovanja novog šefa stručnog štaba, ekipu i dalje vodi Milovan Rajevac, koji je u prethodna dva kola prvenstva zabeležio dve pobede.

Zvezda odlazi sutra na Banovo brdo, mesto gde su "crveno-beli" prethodnih godina često neplanirano gubili bodove.

"Dobro znamo kako smo u prošlosti gubili bodove na Banovom brdu, ali smo na pragu izlaska iz krize. Nama je pobeda protiv Čukaričkog važna da bi ostali u vrhu tabele", rekao je Rajevac i dodao da će biti odredjenih promena u timu, jer su prethodne dve utakmice pokazale da nije sve funkcionisalo na najbolji način.

Rajevac je najavio i povratak Vladimira Dišljenkovića na gol Zvezde, kome će najveća opasnost pretiti od mladog reprezentativca Lazara Popovića i Bojana Spasojevića, koji je postigao gol protiv Sutjeske u Nikšiću i obezbedio Čukaričanima osminu finala Kupa SCG.

"Meč protiv Zvezde je veliki motiv za svakog igrača. Zna se ko je favroit, medjutim, nikom se nećemo unapred predati, pa ni Zvezdi", izjavio je Spasojević.

Jedan od najitenresantnijih mečeva 7. kola biće i susret Zete i novosadske Vojvodine u Golubovcima. Ekipa iz Crne Gore igra odlično u ovoj sezoni, a Vojvodina je osokoljena dobrim rezultatima u poslednjim kolima.

Smederevci će do prve prvenstvene pobede pokušati da dodju protiv novobeogradskog Radničkog, dok Hajduk sa Liona docekuje desetkovanu ekipu OFK Beograda.

Kulski Hajduk će posle eliminacije iz Kupa dočekati podgoričku Buducnost.

Železnik, koji je u krizi, gostuje u Nikšiću, protiv Sutjske, koja je eliminisana iz Kupa SCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve