Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.07.2004.

22:52

LŠ: Počele kvalifikacije

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kvalifikacije za novu sezonu u fudbalskoj Ligi šampiona počele su u utorak. Na tren je izašlo šest ekipa, a viđen je dvostrki duel ex-YU protiv Kavkaza.

U prvom meču dana, na Malti, litvanski Kaunas je pobedio domaći tim Slima Vonderers sa 2:0. Prvi pogodak u novom ciklusu takmičenja postigao je Žutautas u 56. minutu, a prednost tima iz Litvanije je udvostručio Sanajevas 12 minuta pre kraja.

Jermenski Pjunik je u Prilepu savladao šampiona Makedonije Pobedu sa 3:1, dok je u Širokom Brijegu istoimeni prvak Bosne i Hercegovine bio bolji od azerbejdžanske ekipe Nefči iz Bakua rezultatom 2:1.

Golova nije bilo do dvadeset minuta pre kraja, kada je Tabi dao prvi gol za Hercegovce. Pet minuta kasnije Juričić je napravio prednost od dva gola, ali su Azeri u poslednjem minutu preko Hagizagija uspeli da smanje.

Preostalih sedam parova prvog kola na programu je u sredu.

Šampion SCG Crvena zvezda uključuje se u takmičenje 28. jula, kada gostuje u Cirihu švajcarskom vicešampionu Jang Bojsu iz Berna, u prvom meču druge runde kvalifikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu