Nova vest
Fudbal

Subota, 17.04.2004.

17:08

Partizan - Crvena zvezda 0:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igrali su nerešeno 0:0 u 122.večitom derbiju. Pred 25 hiljada gledalaca i uz prosečnu igru,  vidjene su dve sporne situacije. U petom minutu poništen je gol Ilieva zbog navodnog ofsajda, dok je tokom drugog poluvremena Nadj izbio loptu sa gol linije posle šuta Mladenovića. Najbolju priliku na meču imali su fudbaleri Crvene zvezde u 88.minutu kada je posle udarca glavom Nikole Žigića, golman Ivica Kralj odbio loptu do prečke.

Crveno-beli su tako zadržali prvo mesto na tabeli i tri boda prednosti u odnosu na crno-bele, a naredni susret ova dva tima igra se već u sredu na „Marakani“ u polufinalu kupa Srbije i Crne Gore.

Vreme u Beogradu je bilo prijatno, a obe navijačke grupe „otvorile“ su ovaj meč koreografijama u bojama svojih klubova, dok je na „severu“ pažnju privukao veliki crtež navijača Zvezde uz tekst „najjače grupe grada bore se za tebe sada“.

Oba trenera odlučila su se za očekivane sastave, a jedini iznenadjenje kod crveno-belih je napadački tandem, pošto je umesto Pantelića u paru sa Žigićem, meč počeo Dragan Bogavac.

sa druge strane, trener Vladimir Vermezović odlučio se za oprezniju varijantu sa samo jednim špicem – Pjer Bojom, dok je uz njega kao polušpic Ivica Iliev.

U prvih 5 minuta osim nekoliko nagoveštaja, nije bilo ozbilnijih akcija. Medjutim, posle jednog dobrog napada Ivića u 7.minutu usledio je dobar dubinski pas, a Iliev je matirao Dišljenkovića, medjutim, linijski sudija je reklamirao ofsajd...

10.minut – Mladenović je igrao rukom na 20 metara od svog gola, ali je Vladimir Ivić iz slobodnog udarca šutirao preko gola. Uvodni deo utakmice u potpunosti  pripada domaćinu...Ponovo velika bakljada na severnoj tribini.

15.minut – Već u 13.minutu Slavoljub Muslin je izvršio izmenu, umesto Bogavca ušao je Marjan Marković.

20.minut - U 16.minutu dobar napad Partizana ,ali je posle niskog centaršuta Boja umesto lopte pogodio golmana Dišljenkovića. U nastavku napada, faul za crno-bele na 25 metara iskosa levo za Partizan. Vladimir Ivić ponovo pored lopte, ali ponovo loš udarac.

Več u sledećem napadu Marković faulira Ilieva na liniji kaznenog prostora, ali skraćeni korner izbijaju Marković i Vitakić.

30.minut - U periodu od 20. do 30.minuta nije vidjeno puno uzbudjenja, Partizan nastavlja sa napadima, crveno-beli i dalje veoma defanzivni, uz preskakanje sredine terena. Medjutim, u 33.minutu prvi ozbiljniji napad Zvezde, posle udarca Mladenovića koji je izblokirao Boja, lopta je došla do Markovića koji je centrirao,a li je Mirković izbio loptu u korner. Perović je katastrofalno izveo udarac iz ugla...

40.minut - Crvena zvezda se u potpunosti oslobodila pritiska Partizana, sve je više kombinacija na sredini terena,a čini se da je ulazak Markovića doneo je odredjene pozitivne pomake u igri Zvezde. Nema prilika, Vidić je za sada uštopovao Boju, dok se pri svakom kontaktu sa loptom oko Žigića nalze najmanje dva igrača Partizana. Posed lopte je trenutno 57 - 43 posto u korist fudbalera Partizana...

Kraj prvog poluvremena - Partizan je dominirao ali nije bilo velikih prilika, a jedini sporan detalj je gol Ilieva koji je poništen zbog ofsajda u petom minutu. Zvezda povučena, Partizan želi da napada, ali sve se svelo na mnogo duela na sredini terena i nekoliko udaraca preko gola...

Drugo poluvreme

50.minut - Drugo poluvreme počelo je mnogo ofanzivinijom igrom crveno-belih. Već u 48.minutu posle jedne duge lopte vitakića Žigić je uspeo da dodje do lopte pre Mirkovića koji ga je kao psolednji igrač u odbrani sa obe ruke srušio na zemlju, ali je sudija Tanović dodelio žuti karton najiskusnijem igraču Partizana, a iz slobodnog udarca Marković je pogodio živi zid...

55.minut - Ponovo sporna situacija na stadionu Partizana. Posle kornera Perovića lopta je preletela većinu igrača, došla do Mladenovića koji je sa 5-6 metara iskosa levo šutirao ispod Kralja, ali je loptu sa same linije upolje izbio Albert Nadj. Fudbaleri Crvene zvezde zahtevali su od sudije da prizna pogodak, pošto je lopta većim delom prešla gol crtu, ali čini se, ne i celim obimom.

65.minut - U 62.minutu posle jednog odbitka, lopta je došla do Nadja, koga je sa ledja sapleo Krivokapić. Ponovo slobodan udarac za Partizan sa 22-23 metra, ali je precizan, ali slab udarac Malbaše, Dišljenković lako uhvatio. Crvena zvezda mnogo bolja u drugom poluvremenu, srednji red crno-belih je stao, a sve više loptu u svom posedu imaju Mladenović, Krivokapić i Marković koji je sve češće počeo da se ubacuje po levoj strani.

Muslin priprema novu izmenu – izašao je Šarac, a ulšao Dejan Ilić.Sa druge strane, trener Vermezović do tada nije menjao ništa.

75.minut – Osim izmene u timu Partizana ( umesto Radovića ušao je Drulić) i dve situacije kada je trener Zvezde Slavoljub Muslin burno reagovao na sudijske odluke ( dva oštra starta igrača Partizana) nije vidjeno mnogo zanimljivih situacija. Sve više nervoze, pokoškali su se Vitakić i Nadj, ali sve se brzo primirilo...

U 82.minutu
Vitakić je oštro startovao na Ilieva pored korner zastavice, ali je posle skraćenog kornera lopta preletela većinu igrača, sa druge strane pokušao je da centrira Jeremić, ali je to uradio tako loše da je lopta u visokom luku pala iza gola Dišljenkovića. I Partizan je počeo da preskače sredinu terena, Ivić je nezapažen, ali sve duge lopte „skida“ Vidić...

90.minut - Najlepšu akciju na utakmici izveo je tandem Mladenović-Žigić u 88.minutu. Posle dobre akcije veznog reda crveno-belih Mladenović je dobio loptu na levoj strani, uputio odličan centaršut, ali je Kralj posle dobrog udarca glavom Žigića, odbio loptu do prečke. Posle te šanse nije više bilo vremena, sudija Tanović je u 93.minutu "odsvirao" kraj meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu