Nova vest
Fudbal

Subota, 27.03.2004.

18:35

Šalke slavio u Bohumu, pobeda Bajerna

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Bajerna ubedljivo su savladali Borusiju iz Menhengladbaha sa 5:2, u meču 26. kola Bundes lige. Ubedljive pobede ostvarile su i ekipe Leverkuzena, Frajburga i Minhena 1860.

Hanover i Borusija igrali su nerešeno u Donjoj Saksoniji, a Salke 04 je u rurskom derbiju pobedio Bohum, istovremeno srušivši tradiciju nesavladivosti golmana Raina van Dojnhovena na domaćem terenu. To golmana Bohuma nije sprečilo da prethodno obori rekord lige.

Na Olimpijskom stadionu Bajern je počeo odlično i početkom drugog poluvremena vodio je već sa 3:0. Međutim, njihov veliki rival iz 70-ih uspeo je da za samo deset minuta smanji na jedan gol razlike. Posle veoma uzbudljivog finiša Bavarci ipak uspevaju da vrate razliku na tri gola i približe se Verderu na osam bodova. Lider u nedelju igra derbi kola, kada gostuje trećeplasiranom Štutgartu.

Herta je povela u Leverkuzenu novim pogotkom probuđenog Marselinja. Međutim, Leverkuzen se izvukao iz zimske krize i uspeo da napravi veliki preokret, sa po dva gola Berbatova i Franse. Frajburg se učvrstio u sredini Bundes lige ubedljivom pobedom nad poslednjim Kelnom, dok je Minhen 1860 povrdio potpunu nepredvidivost i gurnuo Ajntraht u veoma tešku poziciju.

U derbiju na Rur stadionu Rain van Dojnhoven prestigao je rekord iz 1974/75, koji je držao ga je golman Šalkea 04 Norbert Nigbur (844 minuta). Ipak, Holanđanina je zaustavio upravo tim iz Gelzenkirhena, koji je sa dva kasna gola preokrenuo rezultat i dobio 48. Revierderby. Bohum pre ove utakmice nije poražen u 10 mečeva, a poslednji gol na svom terenu primio je 20. septembra od Herte (2:2). Novi rekord iznosi 912 minuta bez primljenog gola pred svojom publikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve