Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.09.2003.

20:17

Odense - Crvena zvezda 2:2, veliki neredi na tribinama

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 2:2 u prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA u Odenseu, sa istoimenom danskom ekipom. Rezultat, igra i dva gola Žigića ostali su u senci nereda na tribinama, koji su počeli već u 2. minutu, a trajali do same završnice.

Danski tim, tehnički ne preterano dobar, fizički odlično pripremljen, bio je nešto opasniji rival u prvih petnaestak minuta, a iz prve izgledne prilike Miti je postigao vodeći gol za Odense. Pogotku je prethodio korner (drugi od jedanaest, koliko ih je Odense izveo) i loša reakcija odbranbenih igrača Zvezde. Pet minuta kasnije, Dragan Šarac je odlično prošao po levoj strani, a Nikola Žigić bio (ubedljivo) viši od svog čuvara, dobar lob glavom za izjednačenje.

Posle postignutog gola, 'crveno-beli' su bili bolji tim, ali je do poluvremena ostalo 1:1 i pored prilika Bogavca i Kovačevića.

I pored oštre igre u prvih 45 minuta prvi karton pokazan je u 5. minutu nastavka, a u tom periodu Zvezda je bolji tim, posle pokušaja Mladenovića u 60. minutu, u 64. Šarac još jednom odlično prolazi, u gužvi golman Odensea Jensen ne reaguje najprisebnije, a Nikola Žigić postiže svoj i Zvezdin drugi gol na susretu.

Rat na tribinama 'Delije' - policija

Posle vođstva 'crveno-beli' dominiraju, ali u trenucima kada su bili u prilici da postignu još jedan gol i 'prelome' meč, na tribinama počinje rat 'Delija' (njih oko 1000, 200 iz Beograda) i lokalne policije. Na prvi incident, ubacivanje velikog broja baklji u teren već u drugom minutu danska policija mirno je reagovala, ali posle nove 'bakljade' počinju neredi. Obezbeđenje je izvelo jednog navijača Crvene zvezde, ostali su pokušali to da spreče, praktično do kraja utakmice, trajala je 'bitka' na tribinama, u kojoj su se 'Delije' petnaestak minuta tukle sa policijom i obezbeđenjem.

Epilog je - osmorica uhapšenih 'Delija', najverovatnije i kazna za FK Crvena zvezda, a šef obezbeđenja na stadionu posle meča lakonski je prokomentarisao incidente - 'Nije bilo strašno, očekivali smo više problema.'

Danci su do izjednačenja stigli u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je Bere iskoristio neopreznost odbrane 'crveno-belih' i savladao Dišljenkovića.

Posle svega viđenog na stadionu Odensea, rezultat 2:2 nije nepovoljan, iako je, i pored prosečne igre, Zvezda imala više prillika za gol.

Posle meča trener 'crveno-belih', Slavoljub Muslin, rekao je:

"Očekivao sam tešku utakmicu sa ozbiljnim i jakim rivalom, a posebno me brine to što su Danci oba gola postigli iz 'predvidivih akcija'. Ovo nije rezultat koji nam garantuje prolaz u sledeće kolo", a trener domaćeg tima izrazio nadu da će njegov tim u revanšu biti uspešniji i plasirati su u drugo kolo Kupa UEFA.

Čini se da će u drugom meču, koji se igra za tri nedelje, Crvena zvezda biti favorit, ali i da će posledica večerašnjih incidenata biti i kazna za beogradski klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve