Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2003.

10:44

Slavlje navijača potrajalo do jutra

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Više hiljada navijača beogradskog Partizana okupilo se u noći između srede i četvrtka na centralnim ulicama gradova širom Srbije i Crne Gore, kako bi proslavili plasman svog tima u Ligu šampiona Evrope.

Više od hiljadu navijača Partizana okupilo se u centru Beograda. Grupa navijača se prvo sastala na Trgu Republike, mestu za proslave reprezentativnih sportskih pobeda, a potom je krenula prema Terazijama, tradicionalnom mestu za sastajanje "Grobara", pred važne susrete. Oni su se, zatim, vratili na Trg, gde ih je sačekala još jedna grupa pristalica "crno-belih".

Saobraćaj u centru grada jedno vreme se odvijao otežano, a ulicama su uglavnom kružili automobili u kojima su navijači, uz zvuke sirena, proslavljali pobedu svojih ljubimaca nad engleskim Njukaslom.

I u drugim gradovima širom Srbije i Crne Gore pristalice "crno-belih' su proslavljale pobedu.

Na novosadskom Trgu Slobode odmah nakon utakmice, okupilo se oko 1.000 navijača, a kolone automobila su i nakon toga pristizale.

Oko 1.500 Partizanovaca okupilo se na centralnom gradskom trgu u Šapcu, a kolone vozila kretale su se glavnim ulicama sa uključenim alarmima i sirenama. Policijske snage u centru grada su nešto pojačane.

Pobeda Partizana slavila se i u Valjevu, Čačku, Kruševcu, Podgorici. U Požarevcu navijači su skakali u novootvorenu fontanu u centru grada, dok se u Kragujevcu nekoliko stotina navijača uz zastave i skandiranje vozilo centralnim ulicama u taksi vozilima.

Navijači u više desetina automobila slavili su pobedu Partizana i u Kosovskoj Mitrovici, gde su mladi pratili utakmicu po kafićima. Proslava se u tom gradu završila ranije nego uobičajeno, posle nepunih pola sata.

Ekspedicija Partizana je oko 5 ujutro sletela na aerodrom u Surčinu, a nekoliko hiljada ljudi se okupilo tamo da pozdravi ljubimce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu