Nova vest
Fudbal

Subota, 16.11.2002.

16:54

Najava 14. kola Premijer lige

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vodeći tim Premijer lige, Liverpul, preživeo je najtežu nedelju u novijoj istoriji. Najpre su “Crveni” izgubili oreol nepobedivosti u ligi na Riversajdu, gde ih je konačno napustila sreća, koje su do tada imali u ogromnim količinama. Onda im je Bazel gurnuo prst u oko, napravivši ih smešnim u prvom poluvremenu odlučujuće utakmice, pa im ni dobra igra u nastavku nije donela neophodnu pobedu. Tako je Liverpul doživeo veliku sramotu i postao jedini klub iz tri najjače evropske lige koji je ispao u prvoj fazi Lige šampiona. Sada sledi prizemljenje, jer je, Žerar Ulije pre svih, bio visoko u oblacima, najavljujući uspehe na svim frontovima. Neuspeh u nedelju protiv Sanderlenda mogao bi trajno da svede najtrofejniji klub u Engleskoj na nivo Čelsija i Lidsa – nivo pratioca Mančester Junajteda i Arsenala.

Arsenal je odmarao dobar deo prvog tima protiv PSV-a, ne bi li na derbi severnog Londona izašao u najjačem sastavu. Oba tima su u krizi, ali derbi je uvek derbi i nema sumnje da uzbuđenje neće izostati. Mančester Junajted lako prolazi kroz Ligu šampiona, ali u domaćem takmičenju više ne sme dozvoliti sebi kiks, i zato je za klub dobro što protiv Vest Hema igra u gostima. “Čekićari” su, naime, veoma slabi pred svojom publikom ove sezone, a u prethodnoj su oba duela ovih timova završena pobedama gostiju.

Još jedan zanimljiv duel igra se na Stamford Bridžu, gde Čelsi dočekuje odlični Midlzbro. I na ovom sajtu najavljeno je da će Boro imati uspešnu sezonu, ali je to priličan eufemizam za fantastična dostignuća kluba sa severoistoka. Čelsi ima dobre rezultate, ali igre zapadnolondonskog kluba nisu na najvišem nivou. Međutim, Čelsi sigurno ide ka svom cilju, a to je svakako 4. mesto i Liga šampiona.

Najzad, Aston Vilu očekuje izuzetno teško gostovanje. Vila gostuje na Hotornsu protiv Vest Bromvič Albiona, što je drugi derbi za ovaj klub u sezoni. Prethodni derbi, protiv Birmingema, završen je katastrofalno – 0:3, plus tragikomičan gol Enkelmana. WBA je najslabiji klub u ligi, ali Vila ima previše bezličnu igru da bi se mogla osećati favoritom protiv bilo koga.

Evo svih parova 14. kola:

Subota, 16:00

Arsenal - Totenhem
Čelsi - Midlzbro
Mančester Siti - Čarlton
Njukasl - Sautempton
WBA - Aston Vila

Nedelja, 16:00
Birmingem Siti - Fulam
Blekburn - Everton
Lids - Bolton
Liverpul - Sanderlend (15:00)
Vest Hem - Mančester Junajted (17:05)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu