Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.01.2024.

17:05

Zvezda blindirala svoje dete do 2028. godine

Talentovani desni bek Ognjen Mimović produžio je ovog ponedeljka saradnju sa Crvenom zvezdom do 2028. godine, saopštio je klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda blindirala svoje dete do 2028. godine
Foto: FK Crvena zvezda

On će biti zamena za Kostu Nedeljkovića, koji će igrati do kraja sezone za Crvenu zvezdu, a nakon toga će se preseliti u redove Aston Vile, u transferu vrednom 9.000.000 evra

"Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečakog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Zahvalio bih se svim ljudima u klubu, koji su imali poverenja u mene. Nadam se da da ću ispuniti očekivanja u narednom periodu. Nema dileme da su mi prijale partije u redovima OFK Beograda, tako da i njima dugujem zahvalnost. Imam mnoge kvalitete, među kojima je svakako brzina, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora", rekao je Mimović.

Sportski direktnor Zvezde Mitar Mrkela je sa velikim zadovoljstvom govorio o Mimoviću i naznačio da je u grupi igrača, koji su ponikli crveno-beloj Omladinskoj školi.

"Ognjen Mimović je dete Crvene zvezde. Iza sebe ima odličnu polusezonu u redovima OFK Beograda, gde je pokazao visok kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe i uočili veliku perspektivu. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine. Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Crvena zvezda ima poverenja u svoje mlade igrače, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu igrača koji su projekti kluba", poručio je Mrkela.

Ognjen Mimović je rođen 17. avgusta 2004. godine u Gornjem Milanovcu.

Kao dete Crvene zvezde prošao je gotovo sve mlađe kategorije našeg kluba, dok je kao godinu dana mlađi bio deo juniora koje je predvodio Marko Neđić.

Sjajna izdanja je pružao u mečevima Lige šampiona za mlade protiv Sent Patrika i Empolija, a uspešnu sezonu je krunisao titulom Omladinske lige Srbije.

Nastavio je mladi desni bek sa kvalitetnim izdanjima u seniorskom fudbalu, dok je prethodnih šest meseci pružao odlične partije u dresu OFK Beograda, kao pozajmljen igrač.

Odigrao je 13 utakmica uz dve asistencije u dresu ekipe sa Karaburme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu