Nova vest
Fudbal

Petak, 03.03.2006.

14:43

Počinje drugi deo Prve lige Srbija

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Srbija. Posle polovine prvenstva u vođstvu su Bežanija i apatinska Mladost, sa solidnom prednošću u odnosu na pratioce. Sledeće sezone Meridijan Superligu igraće 12 klubova, pa će iz Prvelige Srbija u viši rang dve prvoplasirane ekipe.

Takvu računicu mogao bi da poremeti ishod crnogorskog referenduma, a u vrhu tabele, sa izgledima da tu i ostanu su ekipe Čukaričkog, čelarevskog ČSK i niškog Radničkog, listu kandidata za visok plasman, čini se, zaključuje BASK.

Od ove zime na prvoligaškim terenima igraće nekoliko veterana koji su nastupali u najboljim klubovima Srbije i Crne Gore, pa i fudbaleri koji imaju nastupe u nacionalnim selekcijama.

U Pirotu su Zoran Ranković i Radivoje Manić, dres Novog Sada nosiće Ljubiša Dunđerski, a najzvučnija pojačanja niškog Radničkog su Miloš Kolaković i Saša Marković, u BASK su stigli Zajić i Vanić iz Obilića, a u Bežaniju Stevo Glogovac.

Dres kruševačkog Napretka ovog proleća nosiće mladi igrači Partizana (Pavlović i Anđelković) i Crvene zvezde (Miljković), a ’filijala’ OFK Beograda biće Spartak. Čak petorica igrača su se ove zime preselili sa Karaburme u Suboticu. U Čukarički se iz Francuske vratio nekadašnji mladi reprezentativac Lazar Popović

Derbi prvog kola prolećnog dela prvenstva igra se u Čelarevu gde u duelu ’pivara’ gostuje Mladost iz Apatina, a zanimljive utakmice očekuju se u Pirotu, Kruševcu, Sremskoj Mitrovici, Nišu...

Parovi 20. kola: Napredak – Vlasina, Čukarički Stankom – Spartak, OFK Mladenovac – OFK Niš, Radnički Pirot – BASK, Srem – Bežanija, Mačva – PSK, Radnički Niš – Sevojno, Jedinstvo Ub – Radnički Kragujevac, ČSK pivara – Mladost Apatin, Novi Sad – Novi Pazar.

Tabela posle 19 kola: Bežanija 39, Mladost (A) 39, ČSK Pivara 32, Čukarički 32, Radnički Niš 30, BASK 29, Mačva 29, Srem 28, Novi Pazar 28, Sevojno 27, Vlasina 26, Napredak 26, PSK 23, Mladenovac 23, OFK Niš 23, Spartak 22, Radnički Pirot 19, Radnički Kragujevac, Jedinstvo Ub 16, Novi Sad 9

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu