Nova vest
Fudbal 2

15.3.2024.

11:55

Vest Hem i Aston Vila pomogli Totenhemu

Fudbaleri Vest Hema plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope pobedom nad Frajburgom od 5:0, dok je Aston Vila prošla dalje u Ligi konferencija trijumfom nad Ajaksom (4:0).

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/ IMAGO

Vest Hem i Aston Vila su uradili mnogo ne samo za sebe u cilju osvajanja evropskih trofeja, već pre svega  što su pomogli u trci da Premijer liga od sledeće sezone najverovatnije ima i petog predstavnika u Ligi šampiona.

Poznato je da od jeseni stupa na snagu novi format elitnog UEFA takmičenja sa 36 ekipa.

Praktično, UEFA poklanja dva mesta u takmičenju klubovima iz dve najuspešnije lige po koeficijentu.

Kako su Italijani trenutno nedodirljivi sa 17.714 poena, oni će sigurno imati petog predstavnika, što znači da se traži još jedan klub iz dve lige.

Praktično, bitka je između Engleske i Nemačke, tako da će svaki bod do kraja takmičenja u Evropi ove sezone, biti zlata vredan.

Nemci su trenutno drugi sa koeficijentom 16.357, ali ostala su im u evro takmičenjima još tri kluba, Bajern, Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen.

Pobeda Vest Hema je važna jer Englezi imaju još pet predstavnika i 16.250 bodova, samim tim i više izgleda da na kraju imaju veći koeficijent.

Arsenal i Mančester siti nastavljaju bitku u Ligi šampiona, Liverpul i Vest Hem u Ligi Evrope, a Aston Vila u Ligi konferencija.

U Premijer ligi, trenutno je petoplasirana ekipa Totenhema koja na deset kola pre kraja ima 53 boda.

Mančester junajted je šesti sa 47 i utakmicom više u odnosu na "pevce", koji ima da odigraju i taj zaostali meč sa Čelsijem. 


 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu