Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.06.2023.

11:53

Klubovi Evrolige odlučuju o sudbini Glikmana

Deoničari Evrolige, 13 klubova sa "A" licencom, izjasniće se o radu prvog operativca takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Klubovi Evrolige odlučuju o sudbini Glikmana
Foto: Profimedia.rs

Prema pisanju katalonskog radija "Rac1", pozicija izvršnog direktora Evrolige Maršala Glikmana nije najpovoljnija pred glasanje klubova deoničara takmičenja.

"Pitanje je da li će Glikman nastaviti svoj posao s obzirom na to da menadžment većine klubova nije zadovoljan njegovim dosadašnjim radom", piše novinar pomenutog katalonskog medija Mark Mundet.

Nekadašnji visoki funkcioner NBA lige je od 2022. godine pri vrhu hijerarhije upravljanja Evroligom, tada je potpisao jednogodišnju saradnju ali je njegova pozicija sada poljuljana iz nekoliko razloga.

Mundet piše da Glikmanov odnos sa predsednikom takmičenja Dejanom Bodirogom nije dobar.

Velikan srpske košarke je, podsetimo, na čelnoj poziciji elitngo takmičenja prethodnog leta zamenio dugogodišnjeg prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua.

Jedna od Glikmanovih ideja je i ekspanzija Evrolige u pravcu Dubaija gde je i održan jedan sastanak na tu temu, međutim konkretne odluke u tom pravcu se nisu desile.

Takođe Glikmanova vizija takmičenja je i njeno proširenje na London i Pariz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d