Nova vest
Košarka

Subota, 15.04.2023.

09:10

Partizan zaradio bogatstvo od uspeha u Evroligi

Košarkaški klub Partizan je pravo osveženje u kontinentalnoj košarci ove sezone o čemu svedoči veliki uspeh koji su ostvarili.

Izvor:

Autor:

Partizan zaradio bogatstvo od uspeha u Evroligi
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crno-beli su obezbedili učešće u Top 8 fazi, a posle pobede nad Panatinaikosom (83:81) je postalo zvanično da će u narednu rundu sa šestog mesta.

Za svoj uspeh su nagrađeni i novčano. Sam plasman među osam najboljih ekipa im je doneo premiju od 645.112 evra, ali tu nije kraj.

Partizan je sezonu završio sa 20 pobeda, najviše jednog srpskog tima u istoriji Evrolige u novom formatu. Svaka pobeda donosi po 37.500 evra, pa se tako u kasu slilo još 750.000. Dakle, ukupno oko 1,4 miliona evra.

To je samo od rezultata, ali prava zarada Partizana leži u prodatim kartama. Na susretu protiv Panatinaikosa je po četvrti put u nizu bilo više od 20.000 navijača u "Štark Areni", a Partizan je oborio rekord Evrolige po ukupnoj poseti. Tokom regularnog dela sezone, mečeve crno-belih je gledalo 302.302 osobe.

Iz kluba su istakli da će zarada od prodaje karata prebaciti 4.000.000 evra, a klubu je ostalo da odigra barem još jedan meč na domaćem terenu kada ugoste madridski Real.

Dakle, kada se sve sabere, Partizan je od učešća u Evroligi ove sezone zaradio barem 5,4 miliona evra, ali verovatno i više od toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

328 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu