Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.03.2023.

13:36

Evroliga odlučuje da li će u posao sa Arapima

Bord Evrolige održaće sredinom marta sednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti izjašnjavanje o projektu Dubai, prenosi Mundo deportivo.

Izvor: DP

Autor: DP

Evroliga odlučuje da li će u posao sa Arapima
Foto: Profimedia

Kako se navodi, 13 klubova vlasnika licenci moraće da odluči tokom ovog meseca da li odobravaju ulazak u posao sa Dubaijem, koji nudi 150 miliona evra za šest godina, ali i za uzvrat zahteva tim u takmičenju i organizaciju dva fajnal-fora (2025. i 2029. godine).

Kontakti između odgovornih za projekat Dubaija i Evrolige traju više od godinu dana, ali su se poslednjih meseci intenzivirali do te mere da je delegacija najvišeg menadžmenta i predstavnika 13 klubova (Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Žalgiris, Armani Milan, CSKA, Bajern Minhen i Asvel) išla u Dubai prošlog oktobra kako bi saznali više o svom potencijalnom novom partneru.

Na čelu projekta u Dubaiju je Abdulah Al Nabodah, vlasnik košarkaškog kluba Dubai i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji, a u njegovo ime dobar deo pregovora vode Dejan Kamenjašević i Đorđe Đoković, brat tenisera Novaka Đokovića, a inicijativa ima podršku šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve