Nova vest
Košarka

Sreda, 11.01.2023.

13:57

"CSKA se ne vraća, želimo Monako"

Direktor Evrolige Maršal Glikman je za "Ekip" otkrio da bi Monako najverovatnije trebalo da se i iduće sezone nađe u takmičenju, iako nije zvanično.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

"Reći da je mesto garantovano nije tehnički tačno. Ali, ja ću to istaći ovako, želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi", rekao je Glikman.

Potom se osvrnuo na situaciju sa CSKA.

"Postoji 18 klubova, gde 13 ima stalne licence. Jedan od akcionara, CSKA, suspendovan je zbog rata u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti ni sledeće sezone, čak i ako niko ne zna šta se dešava u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije. Kako god, za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje (plasira u TOP8) na osnovu svojih sportskih rezultata. Ali da budemo jasni: želimo Monako. Želimo da budu deo porodice Evrolige", rekao je Glikman.

Postavlja se pitanje koji će status biti sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu