Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.04.2023.

22:46

Sada je sve jasnije – Partizan može samo na Špance

Sa pobedom Makabija nad Realom dobili smo i jasniju sliku ko bi mogli da budu protivnici Partizana u Top 8 fazi Evrolige.

Izvor:

Autor:

Sada je sve jasnije – Partizan može samo na Špance
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Sigurno su se u crno-belom taboru nadali da će gosti iz Madrida opravdati ulogu favorita i slaviti u Tel Avivu, ali do toga nije došlo.

Sa pobedom "Ponosa Izraela", Partizan je ostao bez šansi za peto mesto koje bi im donelo, barem na papiru, lakšeg protivnika u prvoj rundi u vidu Monaka.

Kako stoje stvari, srpski predstavnik može samo na španske timove. Ukoliko Partizan pobedi Panatinaikos u poslednjem kolu (petak, 20:30h), ostaje na šestom mestu što znači duel protiv Barselone ili Reala. Sve u zavisnosti od toga da li će katalonski klub savladali Valensiju u petak (20:30h). Ukoliko do togda dođe, oni idu na drugo mesto i šalju Real na Partizan. U suprotnom je Jasikevičijusova ekipa prva prepreka crno-belima.

Ukoliko Partizan bude poražen u meču sa "zelenima" iz Atine, a Žalgiris izgubi u Minhenu protiv Bajerna, onda je Partizan sedmi i ponovo u zavisnosti od meča Valensije i Barselone dobija svog rivala. U tom slučaju Fenerbahče ide na šesto mesto zbog toga što je bio bolji u međusobnim duelima sa Partizanom (za dva poena).

Ukoliko Partizan bude poražen, a Žalgiris slavi, tim Željka Obradovića će biti šesti. Tada tri ekipe (Partizan, Fenerbahče i Žalgiris) imaju po 19 pobeda i 15 poraza, ali je srpski predstavnik onda najbolji u tom "krugu" (dve pobede protiv Litvanaca).

Dakle, kako god da okrenete, prvi rival Partizana će biti ili Real ili Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu