Nova vest
Košarka

Petak, 01.09.2017.

18:50

+39 – Španci demolirali Crnogroce

Reprezentacija Španije demonstrativno je započela učešće na Evropskom prvenstvu deklasiravši selekciju Crne Gore – 99:60 (26:14, 25:15, 19:15, 29:16).

Izvor:

Autor:

+39 – Španci demolirali Crnogroce
Getty Images

'Crvena furija' je već posle deset minuta košarke u rumunskom Klužu stekla dvocifreno vođstvo, da bi ona već do velikog odmora iznosila velikih 22 poena.

Nastavili su aktuelni prvaci Starog kontinenta u istom ritmu i u nastavku nastavili da zatrpavaju koš rivala iz svih oružja, pa je samo bilo pitanje sa koliko će na kraju slaviti.

Nekoliko članova ekipe Serđija Skarijola bilo je veoma raspoloženo za igru, a najbolji je bio Vili Ernangomes sa 18 poena (6/7 za dva) i devet uhvaćenih lopti.

Najbolje ga je pratio rođeni brat Uanćo sa 13 poena i pet uhvaćenih lopti, dok su dvocifren učinak imali još Fernando San Emeterio i Pau Gasol sa po deset poena, s tim da je stariji od Gasolova imao i osam skokova, pet asistencija i dve blokade.

Huan Karlos Navario i Mark Gasol zabeležili su po sedam poena, a Serhio Ćaćo Rodriges imao je sedam poena i deset uspešnih dodavanja.

Kod 'Sokolova' se najviše istakao Nikola Vučević sa 16 poena (6/15 za dva, 1/3 za tri) i pet skokova, ali ga je ispratio samo Nikola Pavlićević sa 13.

Vladimir Mihajlović zabeležio je osam, Tajriz Rajs upisao je sedam, a podbacio je Bojan Dubljević sa svega četiri poena.

U prvom meču grupe C, Hrvati su se dugo mučili sa Mađarima, ali su na kraju ipak slavili (67:58), dok prvu rundu zatvaraju domaćin Rumunija i Češka Republika od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu