Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.09.2017.

19:15

Aradori pred Srbiju: Odbrana je ključna – centri i Bogdan

Bek Italije Pjetro Aradori istakao je odbranu kao ključni faktor u duelu sa Srbijom u četvrtfinalu Evrobasketa.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Aradori pred Srbiju: Odbrana je ključna – centri i Bogdan
Foto: FIBA.com

“Orlovi“ i “Azuri“ igraće u poslednjem četvrtfinalnom meču turnira, u sredu od 20:30 časova po našem vremenu.

"Zahvaljujući odbrani smo stigli ovde, pa ne možemo očekivati protiv Srbije meč na 100 poena. To nije naš stil igre. Moramo posebno biti dobri protiv njihovih centara. Marjanović je često ključni igrač, ako ne bude tu je i Kuzmić. A moramo i ograničiti Bogdanovića, njihovog glavnog igrača u napadu. Ako im budemo dobro parirali imaćemo šansu da pobedimo", rekao je Aradori.

Italija nije igrala u polufinalu od 2003. godine. Ovo joj je treće četvrtfinale u nizu, a u prethodna dva je gubila od Litvanije.

"Ne paničimo zbog eventualnog neuspeha. Znamo da je ovo jedna od poslednjih šansi ove generacije da uradi nešto zajedno, učili smo na našim greškama i u sredu želimo da pokažemo to što smo naučili. Ovakve utakmice visokog nivoa često odlučuju detalji, što ne znači da treba da otpišeš celu generaciju ako ne uspe", dodao je Aradori.

Jedan od ključnih igrača Italije Nikola Meli svrstao je selekciju Srbije za pretendenta na titulu prvaka Evrope.

"Neće biti lako, Srbija je kandidat za zlato. Nije nam bilo lako ni pre nekoliko nedelja u Atini. Moramo igrati strpljivo ali i agresivno, kao protiv Finske", rekao je Meli.

Italija je do četvrtfinala stigla kao trećeplasirani tim u Grupi B sa skorom 3-2, iza Litvanije i Nemačke, a u osmini finala je ubedljivo savladala Finsku 70:57.

"Srbija ima kvalitetnu spoljnu liniju i sjajnu tranziciju. Imaju dosta iskustva u ovakvim utakmicama, pa moramo igrati taktički izuzetno precizno. Protiv Finske smo odlično radili stvari koje je selektor tražio – igrali agresivno u odbrani, što nam je donelo dosta prostora u napadu", rekao je iskusni centar Marko Kuzin.

Bolji iz ovog duela će u polufinalu igrati sa pobednikom okršaja Grčka – Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu