Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.06.2021.

19:50

Malo je i dva od LevanGOLskog – Šveđani poslali Poljake kući

Fudbaleri Švedske pobednici su grupe E što su potvrdili trijumfom nad Poljskom u 3. kolu u Sankt Peterburgu – 3:2 (1:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Malo je i dva od LevanGOLskog – Šveđani poslali Poljake kući
EPA-EFE/Kirill Kudryavtsev

Skandinavci su bili konkretniji od rivala i praktično su iz tri šanse postigli tri gola, te sada čekaju poredak trećeplasiranih timova kako bi saznali rivala u osmini finala.

Za sada znaju da će igrati 29. juna u Glazgovu na "Hempden parku", a ime protivnika dobiće po završetku mečeva od 21 sat u grupi F.

U isto vreme postalo je poznato da će Španija kao drugoplasirana, uprkos trijumfu od 5:0 protiv Slovačke, igrati protiv Hrvatske 28. juna na "Parken stadionu" u Kopenhagenu.

Sam početak utakmice u velikoj meri je usmerio dalji tok, pošto je već u drugom minutu Emil Forsberg doveo Švedsku u prednost.

Prihvatio je loptu na ivici kaznenog, pronašao prostor da uputi udarac i potom je levom nogom efektno pogodio dalji ugao Vojčeha Ščešnjeg.

Od tog momenta Švedska je prepustila sredinu terena i loptu Poljacima, ali oni uglavnom nisu znali šta bi sa njom.

Taktika da se dugim loptama traži Robert Levandovski nije imala nikakvog utemeljenja, mada je u 17. minutu najbolji igrač Poljske imao stopostotnu šansu.

Posle kornera sa desne strane je pogodio prečku, a odbitak sa svega metar ili dva ponovo poslao u prečku umesto u praznu mrežu.

Nastavili su i u drugom delu Poljaci da gađaju Levandovskog, ali ih je u 59. minutu presekao novi gol Šveđana.

Dejan Kuluševski je za samo nekoliko minuta od ulaska na teren napravio dar-mar, poslužio Forsberga koji je postigao svoj drugi gol na meču.

Ali, već posle stotinak sekundi Robert Levandovski je bio u kontri jedan na tri i završio ju je na prelep način – loptom iza leđa Robina Olsena.

Dobili su Poljaci na samopouzdanju, a u 84. minutu dobru igru je krunisao drugim golom RL9. Ostao je sam ispred Olsena i pogodio za 2:2.

U tim momentima Šveđani bi išli na Hrvate, a Poljacima je igrala samo pobeda, te su krenuli još jače u napade.

Ipak, u trećem minutu nadoknade dobili smo novi rasplet jer je Klaeson doneo Šveđanima pobedu i Špance poslao na Hrvate, a svojoj selekciji uslovno rečeno lakšeg rivala i dan više odmora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu