Ćavi najbolji igrač turnira

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2008.

11:26

Default images

Vezni igrač reprezentacije Španije Ćavi Hernandez proglašen je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj. 28-godišnji as Barselone bio je jedan od ključnih igrača na putu Španaca do titule prvaka Evrope. Odigrao je 5 utakmica, postigao 1 gol i imao 89 odsto uspešnih dodavanja.

Bio je strelac prvog gola u polufinalnoj pobedi nad Rusijom (3-0).

Trijumf nad Nemačkom (1-0) u finalu Evropskog prvenstva je Ćavijeva 63. utakmica u dresu nacionalnog tima.

Debitovao je u novembru 2000. godine. Na prošlom kontinentalnom šampionatu, u Portugalu, bio je u 23-članom sastavu tadašnjeg selektora Injakija Saeza, ali nije ulazio u igru, da bi se do Svetskog prvenstva u Nemačkoj izborio za status standardnog prvotimca 'crvene furije'.

Izbor najboljeg igrača turnira u Austriji i Švajcarskoj izvršila je Tehnička komisija Uefe, koja je u obzir uzela i glasove navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: