Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 10.11.2022.

09:00

Srbija razbila protivnika za korak bliže Svetskom prvenstvu

Futsal reprezentacija Srbije savladala je Norvešku 5:1 (3:0) u trećem kolu grupe 9 druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor:

Autor:

Srbija razbila protivnika za korak bliže Svetskom prvenstvu
Foto: FSS

Izabranici selektora Dejana Majesa, posle pobede u Oslu, slavili su i u revanšu, ponovo nakon odličnog izdanja. Lazarević i drugovo rešili su meč već posle 20 minuta igre kada su golovima Tomića, Lazarevića i Marinkovića rivala doveli pred svršen čin.

Delovali su "orlovi" moćno, kontrolisali igru od prvog minuta, pokazali zašto su jedna od najboljih selekcija u Evropi. U nastavku meča rutinski su sačuvali veliku prednost i duel okončali visokim rezultatom.

Srbija ima sedam bodova, Francuska četiri, uz meč manje, dok je Norveška na dnu bez bodova.

Poslednji meč ove faze, odlučujući za plasman dalje, Srbija će igrati 7. marta naredne godine u Francuskoj.

Prvoplasirana ekipa u grupi će obezbediti direktan plasman u treću rundu kvalifikacija, dok će drugoplasirana selekcija plasman u treću rundu pokušati da izbori kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz svih grupa.

Strelci: 1:0 Tomić 10, 2:0 Lazarević 15, 3:0 Marinković 19, 4:0 Rosić 30, 4:1 Egen 32, 5:1 Moen 32. (ag). Dvorana u Požarevcu.

Srbija: Aksentijević, Matijević, Vasić, Tomić, Lazarević. Vulić, Aleksić, Milosavljević, Rosić, Rakić, Avramović, Tomić, Marinković, Ćirka

Norveška: Rakvag, Dahl, Egen, Vermaker, Johansen. Ajer, Abelsen, Velo, Andresen, Moen, Halvorsen, Skinlo, Ekland, Lind

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu