Srbija – Francuska 2-1

Teniseri reprezentacije Srbije pobedili su Francusku ukupnim rezultatom 2-1, četvrtog dana Dejvis kupa u Madridu.

     
IV dan MEČ  
SRB 2  
FRA 1  
4:6, 4:6 – Francuska dolazi do pobede, Srbiji ukupan trijumf!
Dobar meč odigrali su Tipsarević i Troicki, međutim Erber i Mau su bili bolji i zasluženo su došli do jednog boda.

Srbija ukupnim rezultatom 2-1 pobeđuje Francusku.
4:6, 4:5 – brejk Francuske, serviraju za pobedu na ovom meču
4:6, 4:4 – dve brejk lopte nisu iskoristili Tipsa i Troicki
Velika borba viđena je u ovom gemu, naši teniseri imali dve brejk lopte, međutim Erber i Mau su dobro reagovali i izvukli su se.
4:6, 4:3 – dobar gem Janka i Viktora
Tipsarević i Troicki odigravaju dobar gem i dolaze do vođstva, i tako pravi pritisak na Erbera i Maua.
4:6, 3:2 – ekspresan ribrejk Francuza
Servirali su Tipsarević i Troicki da potvrde brejk, međutim nisu uspeli. Erber i Mau se vraćaju u drugi set.
4:6, 3:1 – brejk Janka i Viktora!
Odličan gem za naše tenisere. Prve dve brejk lopte Tipsa i Troicki nisu uspeli da iskoriste, ali zato jesu treću i zasluženo oduzimaju servis protivniku.
4:6, 2:1 – dobro otvaramo drugi set
Dobro otvaraju drugi set Tipsarević i Troicki. Bez brejka u uvodna tri gema.
4:6 – Srbija gubi prvi set
Francuski dubl par dobija prvi set rezultatom 6:4. Nisu loše odigrali si Tipsarević i Troicki, ali su Herber i Mau bili ipak bolji.
Poznati parovi – Srbija na Rusiju u četvrtfinalu!
Brejk potvrđen
Igraju solidno Tipsa i Troicki, ali to nije dovoljno za jedan od najboljih dublova sveta. Brejk je potvrđen koliko-toliko lako – 2:4.
Brejk Francuza
Nije ovo bio dobar gem za srpske tenisere. Francuzi lako dolaze do brejka, posle duple servis greške Troickog – 2:3.
Srbija imala šansu za pripreti
Bilo je 40:30, imao je Troicki loptu na reketu da gem uvede u đus, prvi na meču, ali je forhend poslao daleko u aut – 2:2.
Ni b od brejka
Lako igrači na servisima dolaze do poena, a samim tim i do gemova. Bez brejka i još daleko od brejk lopte – 2:1.
Viktor dobro otvorio meč
Dobro otvaranje meča srpskog tandema servisima Viktora Troickog. Francuzi su osvojili jedan poen u gemu, i to atraktivnim ritern vinerom, ali to je bilo sve - 1:0.
Janko i Viktor na terenu
Srpski tandem prvi servira
Poslušajte izajvu Đokovića posle meča:
Opširnije: "Krajinović mi je dao krila" VIDEO
Uf...
Statistika:
Kraj – Srbija pobedila Francusku i osvojila Grupu A!
Đoković pobeđuje Pera sa 6:3, 6:3 napravivši brejk u poslednjem gemu meča uz dve duple servis greške Francuza!

Srbija je osvojila Grupu A, a protivnik u četvrtfinalu još nije poznat.
Nole na gem od trijumfa
Nema Per šanse, Novak igra izuzetno u ovim trenucima. Zna tačno koliko mu je potrebno da privede meč kraju i ne prepusti ništa slučaju – 5:3.
Novak jako blizu pobede
Per nije imao šanse u ovom gemu, iako se videlo da je pokušao da dođe do brejka. Lako Novak dolazi do 4:2.
Per podigao publiku na noge!
Kakva je "glava" Benoa Per. Posle zvižduka od publike i potpunog gubitka koncentracije, sam par minuta kasnije diže publiku na noge dobrim bekhendima i motivisano odlazi na klupu. Prednost Novaka smanjena na 3:2.
Zvižduci za Pera
Per je potpuno nezainteresovan u ovim trenucima i zbog toga dobija zvižduke sa tribina, a zatim i pokušava da isprovocira publiku. Zbog bacanja reketa dobija opomenu.

Inače, Novak potvrđuje brejk bez izgubljenog poena – 3:1.
Brejk Đokovića!
Per srlja iz greške u grešku i izgleda izuzetno demotivisano, a to Novak koristi mirno čekajući da Francuz pogreši. Per je uspeo da od 0:30 dođe do 30:30, ali je onda nespretno napao i dopustio Novaku da dođe do brejk lopte, prve u drugom setu.

Usledila je bomba Benoe za izjednačenje, ali je u naredna dva poena Novak pokazao ko je i šta je, bekhendom potpuno nadigrao Pera i napravio brejk – 2:1!
In the Zone
Novak pripretio, Benoa se odbranio
Dosta dug gem u kojem je Per imao nekoliko gem lopti, ali kao da nije hteo da završi gem. Ipak je to uradio, a Novak nije imao brejk loptu – 0:1.
Novak osvojio prvi set!
Imao je Novak tri vezane set lopte, malo se "poigrao" i dopustio Peru da spasi dve, ali je onda odlično odservirao i nedugo zatim rešio poen za kraj I seta – 6:3.
Brejk Đokovića!
Novakov konstantan pritisak dubokim udarcima došao je glave Peru, koji je gem otvorio sa dve neiznuđene greške, ali je onda, nakon što mu je Novak vratio smeč, pogodio sjajan viner za 15:30.

Per je prvu spasao, ali mu kod druge nije bilo pomoći – brejk, 5:3!
Ponovo vodi Novak
Novak je u ovom gemu nešto više nego prethodno naterao Pera na trčanje i to mu se isplatilo. Nekoliko grešaka Francuza i Srbin ponovo vodi – 4:3.
Rasplamsala se borba, Novak i dalje bez brejk šanse
Dobro je odigrao u svom gemu srpski teniser i poveo sa 3:2, a onda je viđeno par atraktivnih poena u gemu Pera. Bilo je lobova, pasing-šotova, nadmudrivanja na mreži... Ali, na kraju je gem pripao Francuzu – 3:3.
Tu je podrška
Per dobro ušao u meč
Dobro igra Per na početku meča. Ne "glupira" se previše, kako često zna i ume, već uspeva da bude agresivniji od Novaka i time lako dolazi do poena. Gubi samo jedan u svom drugom servis gemu – 2:2.
Dobri servisi drugog tenisera sveta
Đoković i dalje deluje malo nezainteresovano, ali pogađa dobre servise i uz jedan izgubljen poen dolazi do 2:1.
Novak ispod svog nivoa
Lako Per dolazi do gema uz par poklonjenih poena od strane srpskog tenisera – 1:1.
Đoković odmah morao da spasava brejk lopte
Nekoliko amaterskih grešaka Đokovića donelo je Peru dve brejk lopte. Nije igra na početku meča očekivana za drugog tenisera sveta, ali on ipak pronalazi način da prvi put danas povede protiv dobro raspoloženog Pera – 1:0.
Leti, leti, leti – Filip!
Đoković na terenu
Srpski teniser prvi servira.
Krajinović: Hvala svima, čast je igrati za Srbiju!
"Velika je čast igrati za Srbiju. Hvala svima, hvala saigračima i Zimonjiću koji me je izabrao za reprezentaciju", rekao je Filip posle pobede.
KRAJ! Srbija je u četvrtfinalu!
Krajinović pobeđuje Congu sa 7:5, 7:6 i time Srbjia osvaja dovoljan broj poena za barem jedno od dva mesta najboljih drugoplasiranih koja vode u četvrtfinale!
Taj-brejk:
Krajinović pravio mini-brejk posle fenomenalnog riterna i još bolje drop-šota (1:0).
Conga je imao mnogo sreće kod riterna, a onda forhendima vratio mini-brejk (1:1).
Filip je imao šansu da dođe do novog mini-brejka, ali je Žo bio na nivou (2:3).
Na promeni strana bez prednosti, posle odličnog servisa Srbina (3:3).
Greši Conga i poklanja poen na servisu Filipu, ali onda osvaja naredni (5:4).
Napada Francuz i vraća mini-brejk (5:5).
Filipov drugi servis je bio izuzetan i time je napravljena velika prednost. Meč lopta (6:5).
Bez brejka u II setu
Krajinović je živce ostavio kod kuće danas. Bilo je 0:15, ali je srpski teniser odigrao četiri odlična poena i odveo drugi set u taj-brejk – 6:6!
Conga obezbedio taj-brejk, Filip imao šansu
Veoma kvalitetan gem u kojem smo videli nekoliko izuzetnih udaraca sa obe strane i nadmudrivanje na mreži. Filip je pasingom na liniju došao do 30:30, ali su Congu po ko zna koji put danas spasli servisi – 5:6.
Bilo je napeto!
Filip je bio u nezgodnoj poziciji. Od 40:15 Conga je došao do đusa, a Francuz je imao priliku da ne preterano teškim pasingom dođe do brejk lopte. Pogodio je mrežu, a onda ga je Krajinović naterao na novu grešku i osvojio novi gem – 5:5!
Ekspresno
Kao što je neretko bio slučaj, serveri lako osvajaju gemove. Filip je izgubio jedan, a Žo nijedan poen u gemu. Poeni su se završavali u par udaraca – 4:5.
Egal u II setu
Filip i Žo ponovo lako dolaze do svojih gemova. Congi najbolje trenutno radi servis kojim rešava sve nezgodne situacije... 3:4.
Ne dâ se Conga
Pokušao je Filip, izvršio je pritisak, imao 15:30... I dalje se ne dâ Conga, koji ponovo vodi – 2:3.
Srbin spasao brejk loptu!
Nije se dao Filip! Prva brejk lopta za Congu je došla u četvrtom gemu drugog seta, prvog servisa nije bilo, ali je Krajinović ostao pribran i sačekao grešku rivala. Potom je osvojio dva brza poena i izjednačio – 2:2.
Conga i dalje vodi
Filip je po ko zna koji put osvojio gem bez izgubljenog poena i izjednačio na 1:1, a onda blago pripretio na riternu. Ipak, Conga je ovoga puta ostao pribran, ubacio veći procenat prvog servisa i ponovo poveo – 1:2.
Krajinović propustio nove 3 brejk lopte
Majstorski riterni donose Krajinoviću brejk loptu u prvom gemu II seta, dolazi do dobre prilike da reši poen, ali forhend šalje u aut. Nije iskoristio ni drugu brejk priliku odmah za njom, ali nije ni Conga svoje gem lopte pa je Srbinu dao novu šansu. Ipak, usledila je nova greška Krajinovića.

Conga je uspeo da se spasi i da osvoji uvodni gem II seta, a Krajinović sada ima 1/10 na brejk loptama – 7:5, 0:1.
Set za Filipa!
Krajinović igra kao u transu. Pogađa servise, napada, retko greši, a Conga retko ima odgovor. Još jedan lak servis gem za srpskog tenisera kojim osvaja set – 7:5!
Brejk Krajinovića!
Conga pravi duplu i zatim šalje forhend u aut za 0:30. Odlično riternira Filip u narednom poenu posle dobrog servisa Francuza i tera ga na grešku za novih 0:40.

Filip je imao odličnu šansu da iskoristi prvu posle izuzetnog riterna, ali mu se u napadu skratila ruka. U narednom poenu Conga je dobro napao i Srbin je za dlaku ostao bez pasing-šota, a kod treće brejk lopte Conga je odservirao servis-viner...

Žo je poklonio novu brejk loptu duplom, a onda je Filip obuzdao njegov prvi servis i naterao ga na novu grešku iz forehnda za brejk! 6:5!
Filip "ubija"
Još jedna perfektan servis gem za Krajinovića koji drži stvari pod kontrolom. Pogađa servise i ne "stidi" se da igra agresivno i da napada kada god mu se ukaže prilika – 5:5.
Serveri sigurni
Dva veoma brza gema na obe strane u kojima su poeni rešavani uglavnom u maksimalno par udaraca, pa dolazimo do nove prednosti za Congu – 4:5.
Francuzi imaju podršku u "Magičnoj kutiji"
Krajinović izgrešio i propustio 3 brejk lopte
Filip Krajinović je u jednom gemu opisao celu svoju karijeru. Conga je pogađao servise ali je ritern sada radio maestralno. Vinerom iz tog udarca došao je Filip do tri brejk lopte, a Congi nije pomogao ni čelendž.

Francuz je pogodio servis-viner i spasao prvu brejk loptu, Krajinović je pogrešio kod druge i kod treće. Conga je došao do đusa, a onda ekspresno osvojio ovaj gem spasavši tri brejk lopte – 3:4.
Filip siguran i kad ne ide servis
Krajinović još jedanput lako dolazi do svog gema. Ovoga puta servis nije bio najveće oružje, ali je u razmenama Filip ponovo bio bolji – 3:3.
Filip kreće da čita riterne
Krajinović je osvojio gem za 2:2, ponovo bez izgubljenog poena, a onda pripretio na riternu. Bilo je 30:30, ali je Srbin nešto lošije odigrao i Conga je osvojio novi gem – 3:2.
Krajinović bolji u razmenama
Deluje da je Filip bolji u razmenama, ali ih za sada malo ima. Conga izuzetno jako servira i uglavnom pogađa prve servise, a odgovor sa druge strane mreže na to je, za sada, slab – 1:2.
Odličan i Filip
Uzvarća Filip odličnim servisima protivniku, koji opet greši iz forhenda, ali i nema odgovor za napade srpskog tenisera – 1:1.
Odlični servisi Conge
Odlično servira Francuz. Gubi prvi poen na meču izbacivanjem forhenda u aut, ali onda vezuje četiri zaredom – 0:1.
Conga prvi servira
Nadamo se boljoj atmosferi u narednim danima
Francuzi su nešto teže došli do pobede protiv "samuraja"
Opširnije: Francuska uz dosta muke slomila otpor Japana
Srbija je u sredu pobedila Japan
Opširnije: Tipsa i Troicki slomili Japance – maksimalna pobeda Srbije!
Đoković pred Francuze
"Ključ je u singlovima"
Srbija – Francuska, raspored/rezultati:
Krajinović – Conga 7:5, 7:6(5)
Đoković – Per 6:3, 6:3
Tipsarević/Troicki – Erber/Mau 4:6, 4:6

Možda vas zanima

Podeli: