Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 01.05.2022.

14:02

Spektakl u Heresu pripao Banjaji

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobedio je na trci u Heresu na stazi Migel Anhel Nijeto.

Izvor: SN

Autor: SN

Spektakl u Heresu pripao Banjaji
EPA-EFE/JOSE MANUEL VIDAL

Odmah smo videli dosta uzbudljivosti i Džek Miler preuzima poziciju tri, da bi Nakagamija obišao i Mark Markes dok u istom krugu Bradl izleće sa staze...

Banjaja je zadržao poziciju jedan, dok je iza njega ostao Fabio Kvartararo, a Džek Miler je tražio svoju priliku veoma strpljivo dok je iza njega bio Mark Markes.

U krugu broj tri je Banjaja postavio najbrži krug trke, pratio ga je Kvartararo u stopu dok su Miler i Markes već tada imali više od sekunde zaostatka.

Kako je vreme odmicalo tako je vodeći dvojac povećavao svoju prednost, a Žoan Zarko je imao jedan nezgodan pad u 10. krugu i sreća pa je sam odšetao...

Na pet krugova do kraja smo videli spektakularan manevar, kada je Mark Markes obišao Džeka Milera, Australijanac to nije očekivao u petoj krivini pa je izgubio mesto broj 3.

Samo krug kasnije, Markes greši i ide preširoko pa ga obilaze Miler i Espargaro, što je značilo da je Aleš došao na mesto broj 3 samo 4 kruga pre kraja, da stvar bude još teža, Markes je jedva ostao na motociklu.

U poslednji krug se ušlo sa prednošću Banjaje u odnosu na Kvartarara oko pola sekunde, dok je Espargaro iskoristio greške Milera i Markesa i odvojio se na mestu broj 3, koji su imali spektakularnu bitku.

Markes mu je oduzeo poziciju, došao na četvrto mesto, a Banjaja dolazi do prve pobede u sezoni ispred Kvartarara i Aleša Espargara.

Treća pobeda Dukatija na Heresu!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu