Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 07.02.2019.

15:03

Mark Markes: Katar neće biti problem, biću spreman za Argentinu

Mark Markes, aktuelni šampion svetskog moto šampionata, potvrdio je da neće biti sto posto spreman za početak sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Mark Markes: Katar neće biti problem, biću spreman za Argentinu
(Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Markes je operisao rame u decembru mesecu, ali ga to nije sprečilo da na treningu u sredu bude najbrži. Doduše, u četvrtak je već zaostajao čtiav sekund za Maverikom Vinjalesom.

Mark pokušava da pronađe balans između snage i kontrole svog novog motora, ali izgleda da mu povreda ramena otežava taj proces.

Izašao je na stazu u Sepangu, ali je zbog ramena izvozao samo 37 krugova.

"Neću biti na 100% za otvaranje sezone u Kataru, ali to i nije veliki problem. Nadam se! Imam čitav mesec ispred sebe, radiću maksimalno. Sutra imam još jedan test, pa onda imam test u Kataru, pa trka u Kataru, pa tek onda Argentina. To je moj cilj. Da budem sto posto spreman za trku u Argentini." rekao je Markes.

"Ako ja želim, mogu da vozim sa bolom, ali ako preteram i ugrozim oporavak, to će značiti propuštanje neke trke. Tako da, slušaću svoje telo, pa kad osetim bol jaču nego što je to normalno, prestaću", dodaje aktuelni šampion i nastavlja:

"Sutra ćemo nastaviti da radimo na najvažnijoj stvari, motoru. Moramo da budemo spremni za Katar, jer počevši od tada pa sve do kraja kalendarske godine ne možemo menjati motor.
Menjamo plan, pokušavamo da rešavamo stvari u svim sferama. Tajna je u radu na sitnim detaljima koji će pomoći motociklu da se ponaša na način koji meni najviše odgovara."

"Kada stavimo nove gume ne mogu da profitiram, zato što motocikl postaje još agresivniji i pritisak na rame je preveliki, pa sam sporiji sa novim gumama, ali zato sa starim maksimalno guram."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve