Nova vest
Auto-moto

Sreda, 08.06.2022.

12:15

Red Bul i Ferari imaju konkurenciju – Mercedes napada titulu

Savetnik Red Bul čuveni Helmut Marko rekao je da veruje da Mercedes ima veliki potencijal i da će se uključiti u borbu za šampionsku titulu.

Izvor: SN

Autor: SN

Red Bul i Ferari imaju konkurenciju – Mercedes napada titulu
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Ekipa Mercedesa je osmostruki šampion konstruktora u Formuli 1 i trenutno imaju 101 bod, dok Ferari ima 199, a Red Bul 235.

Mercedes ima neverovatno brze krugove na treninzima, a i tokom trka znaju da postave najbrži krug s vremena na vreme i o tome je pričao Dr Helmut Marko.

On smatra da Red Bul i Ferari i te kako imaju razloga da budu oprezni jer se Mercedes ozbiljno približava trci za titulu.

"Trenutno je teško da odredimo izvor brzih krugova, ali kada slušamo ljude iz Mercedesa stičemo utisak da ni oni baš nisu sigurni. Opasno je to što imaju potencijala, što su brzi na svakoj trci i što su uvek pri vrhu. Ne verujem u priče da blefiraju i da se čuvaju. To su radili prošle godine, ali sada ne verujem. Na momente je Mercedes najbrži na stazi, ali to im ne traje dugo. Mercedes je blizu nas, blizu Ferarija, ali mi se čini da je Ferari dosegao svoj limit i čeka nas dosta uzbudljivosti do kraja jer ove stvari ne možeš da promeniš preko noći", smata Helmut Marko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu