Nova vest
Auto-moto

Petak, 17.12.2021.

08:45

Ferstapen o Hamiltonu: Nije mi ga žao

Šampion Formule 1 Maks Ferstapen prisustvovao je gala večeri na kojoj mu je i zvanično potvrđena titula.

Izvor: MT

Autor: MT

Ferstapen o Hamiltonu: Nije mi ga žao
EPA-EFE/Jose Mendez

On je na početku razgovora sa medijima prokomentarisao navode da bi Luis Hamilton mogao da završi karijeru zbog ove "nepravde".

"Mogu da razumem da nekoliko dana posle trke ne budete srećni. Ovo je trka i takve stvari se događaju. Trebalo bi da se osvrne na ono što je postigao. To bi trebalo da mu pruži utehu i da mu bude podsticaj da nastavi dalje, jer može još uvek da se bori za osmu titulu. Ne vidim razlog da odustane sada", rekao je Ferstapen.

Ferstapen je istakao da je i sam Hamilton 2008. osvojio titulu u sličnim okolnostima, kada je pobedio Felipea Masu u poslednjem krugu poslednje trke u sezoni.

"Nije mi ga žao, ali razumem da je veoma bolno. Osvojio je i on takav šampionata", dodao je Holanđanin.

Odlazeći predsednik FIA Žan Tod je prokomentarisao čitavu situaciju.

"Dobio je ono što je zaslužio. Imao je sjajnu sezonu. Fokusirate se svi na poslednji krug. Istina je i da je imao sreće tada. Ali trebalo bi da sagledate celu sezonu. Da li je imao sreće u Silverstonu? Da li je imao sreće u Azerbejdžanu? Da li je imao sreće u Budimpešti? Nije", rekao je Tod i dodao:

"Trebalo bi večeras da slavimo umesto što pokušavamo da pravimo kontroverze. Nema svrhe, čemu to?"

Novi predsednik FIA biće izabran u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu