Nova vest
Auto-moto

Utorak, 09.07.2019.

20:55

Kako je Šumaher slavio na Silverstonu prolaskom kroz boks VIDEO

Možda i najinteresantnija pobeda koju je legendarni Nemac Mihael Šumaher izvojevao desila se upravo na Silverstonu 1998. godine.

Izvor: SN

Autor: SN

Kako je Šumaher slavio na Silverstonu prolaskom kroz boks VIDEO
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Predstojećeg vikenda u F1 karavanu nas čeka trka za Veliku nagradu Velike Britanije, koja se sada već tradicionalno održava na stazi Silverston, u okrugu Nortempton.

Pre 21 godinu na ovoj trci je trijumfovao slavni nemački vozač Ferarija Mihael Šumaher, ispred Mike Hakinena iz Meklaren Mercedesa, koji je imao i pol poziciju, kao i trećeplasiranog Edija Irvina, Šumaherovog timskog kolege.

Ovaj trijumf je ostao zapisan u istoriji Formule 1 kao jedan od najčudnijih, pošto je Mihael Šumaher dva kruga pre kraja kažnjen sa jednim prolaskom kroz boks, zbog obilaženja Aleksandera Vurca za vreme trajanja žute zastave i zabrane preticanja.

Šumaher je odlučio da tu kaznu odsluži u poslednjem krugu, pa je tako kroz cilj prošao u boksu, kao što možete videti u priloženom video snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

16 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu