Nova vest
Auto-moto

Petak, 27.07.2018.

11:35

Hamilton: Nikad veći pritisak

Aktuelni šampion F1 Luis Hamilton ističe da nikad nije bio pod većim pritiskom kao uoči 12. trke ovogodišnjeg šampionata.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton: Nikad veći pritisak
Foto: Getty images

Britanac ima 17 bodova više u generalnom poretku od Sebastijana Fetala uoči Velike nagrade Mađarske na Hungaroringu.

"Pritisak je ogroman. Nikad nije bio jači. Zahtevi i želji od mene i Sebastijana nikad nisu bile veće. Ali neće me to zbuniti. Uzbuđen sam", rekao je vozač Mercedesa.

Hamilton je iskoristio kiks Nemca i njegov udes u Nemačkoj i sa 14. pozicije stigao do pobede koja bi mogla da usmeri tok sezone.

"Ponosan sam svojim perfekcionizmom i time što retko grešim. Sa ovim pritiskom pod kojim sam, naporno radim na svom fizičkom i mentalnom stanju kako ne bih "pukao". Nije lako ali sam srećan trenutnom situacijom. Najmanja greška može skupo da nas košta, zbog toga je pritisak još veći. Trkamo se sa timom koji je brži nego prošle godine. Prošle sezone smo nekim vikendima mi bili brži, nekad oni. Ove su oni malo ispred, pa moramo celog vikenda da budemo perfektni", dodao je Hamilton.

U petak su na Hungaroringu na programu dva treninga (11 i 15h), treći je u subotu (12h), kada su i kvalifikacije (15h). Trka je u nedelju od 15:10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

20 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu