Nova vest
Auto-moto

Utorak, 19.12.2017.

10:25

Ferari opet preti F1 svojim povlačenjem

Najtrofejniji F1 tim Ferari drugi put u svega dva meseca preti vlasnicima takmičenja napuštanjem istog zbog planova o promeni pravila.

Izvor: AK

Autor: AK

Ferari opet preti F1 svojim povlačenjem
Foto: Getty images

Predsednik tima iz Maranela Serđo Markijone je upozorio čelnike F1 da se "igraju vatrom" i da je spreman da povuče tim iz takmičenja ako se pravila ne promene u smeru koja i on prihvati.

Ferari je tokom istorije već pretio na sličan način i Barniju Eklstonu, pa javnost smatra da se to nikad neće dogoditi, ali Markijone ističe da je više nego ozbiljan.

"Neki misle da su naše pretnje u vezi sa pravilima za 2020/2021 blef, ali oni se igraju s vatrom. Situacija se promenila od 2015. Bitna stvar je da se aktuelni "kolektivni ugovor" (između timova i F1) razlikuje od prethodnog i osigurava veće slobode, čak i tokom sporazuma sa Liberti medijom (novi vlasnik)", rekao je Markijone.

On je čak najavio i osnivanje alternativnog takmičenja ako se timovi dogovore.

"Ne možemo ignorisati tu mogućnost, ali bih voleo da je izbegnem ako je moguće. Želim da ostanemo u F1, ali moramo pronaći kompromis koji neće ostaviti Ferari bez mogućnosti da na svakoj trci pokaže svoj DNK. Ako se to ne dogodi, Ferari mora da ode. Ako povučemo i druge timove, moramo videti sa ekonomske tačke šta možemo da uradimo", dodao je predsednik Ferarija.

Markijoneu "smetaju" namere novih vlasnika F1 da uproste tehničku stranu bolida u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu