Nesportski potez Pansijatisija – Borković bez plasmana u Austriji

Drugog trkačkog dana na stazi Red Bull Ring u Austriji srpski vozač Dušan Borković izbačen je sa staze nesportskim potezom Nelsona Pansijatisija.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: PR Team/ Dušan Borković
Foto: PR Team/ Dušan Borković

Borković je u trenutku incidenta bio na petoj poziciji i nadomak novih bodova, ali će ipak vikend završiti sa prikupljenim 21 bodom koje osvojio na trci u subotu.

Dušan Borković je i drugog dana na stazi Red Bull Ring i pored kiše demonstrirao sjanu vožnju i sa 14. pozicije sa koje je startovao, ubrzo stigao do osme, a onda i do šestog mesta.

Zbog kazne koju je dobio Koronel, Borković bi prikupio i 24 boda za peto mesto. Kada se činilo da je već sve gotovo i da Dušan možda može i do bodova za četvrto mesto, Pansijatisi ga je krajnje neprofesionalnim potezom udario u zadnji deo automobila i izbacio iz trke.

"Ne želim ništa da pričam jer se plašim šta bih sve mogao da kažem. Hoću da mi se sve slegne i da onda vidim šta i kako dalje, jer ovo je zaista više nedopustivo. Pojedini vozači se ponašaju krajnje neprofesionalno, kao da su došli sa ulice i na taj način ugrožavaju ne samo karijeru, već i živote drugih takmičara. Tako se ponašaju jer im je na žalost to dozvoljeno, znaju da neće biti kažnjeni i da aršini nisu za sve isti. Kada se vratim kući ozbiljno ću porazgovarati sa svojim NIS Petrol Racing timom o narednim koracima",
kratko je i veoma emotivno Borković prokomentarisao današnju trku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.