"Kao predsednik koji dobije raspored sa 37.000 sastanaka"

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, dao je nekoliko zanimljivih zapažanja i poređenja posle titule srpskog tenisera na Australijan openu.

Izvor: SS

Nedelja, 29.01.2023.

15:00

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Po 10. put je osvojio Australijan open u svom 10. finalu u Melburnu, došao do 22. grend slema u karijeri i ponovo se popeo na vrh ATP liste.

Ivanišević je ispričao da bi se 97 odsto igrača povuklo posle onakve povrede Novaka Đokovića, ali ne i on.

Imao je puno terapija, pa je Đokovićev trener novinarima ispričao kako izgleda Novakov dan kada se ne igra meč.

"Izgledao je kao kada predsednik dođe u posetu nekoj zemlji, pa dobije raspored od 37.000 sastanaka. Tako i on ima 37.000 terapija. Sve te emocije su izašle od terapija, bolova. Čovek je proveo više u autu ove godine nego svih ovih 15 godina koliko je igrao u Australiji. Neviđen medicinski tim. Sve je napravio, i doktorka Marijana je iz Beograda došla. Viza, letovi... Da nisam tu, i ne vidim, mislio bih: 'Ma daj, pričaj ti to nekom drugom'. I onda moraš igrati. Nije to samo na dan odmora, već i na dan meča. Boli te, mrtav si... Zato je sve to zajedno posebno. Njegova najveća pobeda do sad", rekao je Ivanišević.

Kada je bilo najteže tokom turnira?

"Najviše me je plašio Dimitrov. Prva dva kola smo računali, 'ajde... Dimitrov je tu napravio grešku, igrao je pogrešno i on i njegov trener su napravili glupu taktiku. Nije odigrao ni 2-3 drop-šota, ja bih mu igrao 300. Brat Bugarin je pomogao. On je jako nezgodan igrač. I kad si zdrav je nezgodan. Njega sam se najviše bojao. Posle je sve išlo lagano i igra je bila zastrašujuće dobra", priznao je Ivanišević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: