Nova vest
Tenis

Sreda, 16.01.2019.

06:47

Marijana imala posla, Federer u dva taj brejka slomio otpor Evansa

Treći teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Danijelom Evansom maksimalnim rezultatom.

Izvor: B92

Autor:B92

Marijana imala posla, Federer u dva taj brejka slomio otpor Evansa
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Federer jeste slavio u tri seta, ali nije bio ni blizu ubedljiv i tokom više od dva i po sata je morao mnogo da se pomuči kako bi došao do trijumfa – 7:6 (7-5), 7:6 (7-3), 6:3.

Švajcarac je naspram sebe imao veoma raspoloženog i razigranog protivnika koji je stizao i neke nemoguće loptice.

Evans je odlično i servirao, pa je prvih 11 gemova proteklo bez prejk prilike – u 12. je Britanac neutralisao jednu koja je ujedno bila i set lopta, pa se otišlo u taj brejk. Dodatni gem bio je sušta suprotnost od dotadašnjeg toka meča – serveri su osvojili samo 3 od 12 poena i Danijel je bio blizu da povede.

Pri vođstvu od 5:4 je imao dva servisa da završi set, promašio je dva poprilično lagana forhend voleja na mreži i to mu Federer nije oprostio.

Vrlo brzo je na svom kontu imao set i brejk viška, pa se očekivalo da rutinski povede sa 2-0. Međutim, Evans je odigrao nekoliko fantastičnih poena kada je Rodžer servirao za set, pasing šotom iz bekhenda po dijagonali je napravio brejk i potrudio se da publika gleda još jedan taj brejk.

Ovoga puta Federer nije dozvolio rivalu ni promil šanse, odmah je preuzeo kontrolu mini brejkom, pa je nešto kasnije ipak došao i do drugog seta.

Tada je i slomio otpor neugodnog 28-godišnjaka i bilo je samo pitanje kada će napraviti odlučujući korak. To se dogodilo u četvrtom gemu, napravio je brejk posle jedne neobične situacije na mreži i potom rutinski priveo meč kraju.

Branilac titule će u trećoj rundi igrati protiv pobednika meča Gael Monfis – Tejlor Fric.

Inače, duel na "Rod Lejver areni" iz stolice je sudila naša Marijana Veljović koja je, posebno u prvom delu meča, imala pune ruke posla zbog nešto lošijih odluka linijskih sudija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu