Finale: Đoković – Tim 3-2 (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4)

Novak Đoković je pobedio Dominika Tima u finalu Australijan opena i po osmi put u karijeri postao šampiong tog turnira.

Dobro došli!
Srećna Nolestralija svima koji slave!
Srpski navijači su i dalje tu

B92/ZK
Izjava Đokovića:
Izjava Tima:
Kraj, Novak je odbranio titulu na Australijan openu!
Đoković – Tim 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4!
To be or not to be
Izgrešio je Novak, a sada servira za titulu – 5:4.
Još jedan gem!
Bilo je opasno, bilo je 15:30. Ali, bilo je i fenomenalnih servisa - što prvih, što drugih - koji Timu nisu dali ni šansu da napravi brejk – 5:3!
Šteta #2
Opet je Novak napao protivnikov servis gem, opet je Tim bio u problemu. Ovog ptua je srpski teniser i došao do brejk lopte, ali je nije iskoristio, nije bilo šanse... Tim i dalje ima šanse – 4:3.

Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Još dva koraka do istorije
Novak tera Domija na greške karakterističnom defanzivom koja je uglavnom izostala sa ovog meča. Nema odgovor Austrijanac, Novak je sve bliži osmoj tituli – 4:2.
Šteta
Igrao se kvalitetan tenis u većini ovog gema. Novak je od 40:15 došao do đusa na riternu, ali nije mogao barem do brejk lopte – 3:2.
Novak spasao dve brejk lopte!
Značajno se zakomplikovala situacija u ovom gemu, jer je Tim pustio ruku, ali je sve ispalo kako treba za Novaka. Spasao je dve brejk lopte posle dve greške Austrijanca – 3:1!
Mentalna stena pravi brejk!
Žargonski rečeno, Timu je "ušla voda u uši". Novak to koristi, radi sve kako ne bi pogrešio i tera Tima na udarce sa bekhend strane – Srbin vodi 2:1 u petom setu!
Statistika IV seta:

Screenshot Australian open
Odličan gem i za Novaka
Srpski teniser bez izgubljenog poena dobija svoj uvodni servis gem. Odličan start za Đokovića.
Dobar početak Tima u odlučujućem setu
Austrijanac je izgubio prvi poen, međutim naredna četiri je odigrao veoma sigurno. Pre svega servisom dolazi do prednosti u petom setu, 0:1.
Ludnica u Melburnu
Idemo u peti set!
Napravio je brejk pravo niotkuda, a onda kao od šale odservirao za osvajanje četvrtog seta. Živ je Novak, živa je 17. Grend slem titula!

6:4, 4:6, 2:6, 6:3 – idemo u peti set!
Brejk Đokovića u idealnom momentu!
Iako su ga sudije ponovo blago oštetile, Novak se nije dao poremetiti, pa je sjajnim riternima, uz duplu servis grešku Tima, došao do dve vezane brejk lopte. Tim je spasao prvu posle dobrog prvog servisa, kod naredne ga je promašio, a onda je forhend poslao u aut. Brejk – 5:3!
Lakše se diše
Lakše se diše kada ovako prolaze Đokovićevi gemovi. Ponovo, kao i u prethodnom, lako do prednosti, uz neuporedivo bolji nivo prvog i drugog servisa nego u prethodnih sat, dva – 4:3.
Kada je najbitnije, Tim je najbolji
Naterao je Novak protivnika na teže udarce, došao do 30:30, ali je usledila bomba iz prvog servisa.Novak je došao do đusa, odigrao odličan poen, ali Tim je, ponovo, bio kao u transu. 3:3.
Konačno – savršeno!
Konačno jedan besprekoran gem na servis za Đokovića, bez izgubljenog poena, ali i uz dobru igru – 3:2.
Domi ponovo siguran
Ne ide pa ne ide na riternu. Tim ništa ne poklanja Đokoviću, a problem u kretanju je i dalje evidentan kod srpskog tenisera – 2:2.
Ne da Nole brejk!
Tim je veoma lako došao do svog gema i izjednačio, a onda ponovo napao. Tačnije, Novak mu je omogućio da pripreti svojim grešama i dođe do brejk lopte, ali je uz malo sreće i malo umeća uspeo da se spasi i ponovo povede. IV set, 2:1.
Novak živnuo i osvojio uvodni gem
Živnuo je Novak, i to značajno, na startu četvrtog seta. Dva vinera mu donose uvodni gem – 1:0.
Novak živnuo i osvojio uvodni gem
Živnuo je Novak, i to značajno, na startu četvrtog seta. Dva vinera mu donose uvodni gem – 1:0.
Novak živnuo i osvojio uvodni gem
Živnuo je Novak, i to značajno, na startu četvrtog seta. Dva vinera mu donose uvodni gem – 1:0.
Đoković ponovo u svlačionici
Kao i u pauzi između drugog i trećeg seta, Novak je između trećeg i četvrtog ponovo otišao u svlačionicu. Rzlog je trenutno – nepoznat.
Statistika III seta:

Screenshot Australian open
Tim na korak od titule!
Novak ne koristi još jednu brejk loptu u poslednjem gemu trećeg seta, ali teško da bi to išta promenilo.

Loše kretanje i bezvoljna igra srpskog tenisera su obeležili treći set. Nije poznato da li je u pitanju povreda i, ako jeste, koje je vrste, ali neki problem očigledno postoji. Tim sa dva brejka prednosti, bez imalo drame, odvaja treći set – 6:4, 4:6, 2:6.
Igraće se još u trećem setu
Izgubio je prvi poen u ovom gemu Novak, a onda podigao nivo servisa i forhenda i ostao u trećem setu – 2:5.
Rutinski
Vineri iz razmena i iz servisa. Rutinski – 1:5.
Neće biti "krompira"
Ponovo je proradio Novakov servis, pa neće biti "krompira" i seta od 6:0. Trenutno je "samo" 1:4.
Bez šanse za brejk, a moglo je...
Imao je Novak šansu, pogotovo na 30:30 kada je dobro napao, a onda odigrao sablasno loše na mreži. Voleji su mu najveći problem u sopstvenoj igri danas. Tim servisom rešava i ovaj gem – 0:4.
Tim je u transu
Nezaustavljiv je Tim u ovim trenucima, dok Đoković deluje praktično anemično. Srpski teniser nema nikakav odgovor na agresiju Austrijanca, koji pravi treći brejk zaredom, drugi u drugom setu, pa vodi – 0:3.
Brejk lopte Đokovića 3/7
Đoković dolazi do 0:30, ali onda užasnim bekhendom iz polja i bekhend riternom vraća Tima u gem. Novak dolazi do šanse za ribrejk posle savršenog drop šota, ali je ne koristi, a nedugo zatim gubi gem posle vinera Austrijanca i užasnog riterna iz forhenda – 0:2.
Raspala se Đokovićeva igra
Tim leti po terenu i novim agresivnim tenisom dolazi do brejk lopte, a onda na neshvatljiv način promašuje zicer na mreži. To što nije uspeo da uradi sam, uspeo je da mu omogući Novak, koji je izgrešio i ponovo poklonio brejk Austrijancu – 0:1.
Ne otpisujte ovog momka

Photo by Morgan Hancock/Getty Images
Novak oštro kritikovao sudiju
"Svaka čast. Učinio si sebe slavnim. Posebno kod druge (opomene)", rekao je Đoković sudiji u stolici, Damijenu Dumusoi.
Izjednačenje u setovima!
Rafalna paljba Dominika Tima. Igra Austrijanac kao u transu i dolazi do izjednačenja u setovima – 6:4, 4:6.
Da li je sudija bio u pravu ili je Novak oštećen?
Dve opomene u dva poena za Đokovića i brejk Tima
Tim nije poklekao posle izgubljenog servisa i nastavio je da igra iz sve snage. Došao je do 15:30, Novak je dobio opomenu zbog prekoračenja vremena, pa je drop-šot poslao u mrežu.

Poen kasnije (da, odmah u narednom), Damijen Dumusao je Novaku dao još jednu opomenu, kojom je izgubio prvi servis! Posle servisa je pogrešio, pa je Tim napravio brejk – 4:5.
Ribrejk!
Sudar odlične ofanzive i defanzive. Tim je bio ultra-agresivan, Novak maltene isključivo iz riterna. Novak osvaja tri vezana poena i uz gromoglasan urlik vraća brejk – 4:4!
Srbina nastavlja da juri Austrijanca u II setu
Kao i u prethodnom gemu, Novak prednost pravi uglavnom servisom, a Tim igra dosta neagresivnije kada riternira. Novim vinerom srpski teniser smanjuje zaostatak – 3:4.

Photo by Quinn Rooney/Getty Images
Novak propustio brejk loptu
Duplom servis greškom Austrijanca Novak dolazi do brejk lopte. Tim pogađa izuzetan viner, a onda dobrim servisom i greškom protivnika dolazi do novog gema – 2:4.
Ponovo lako na servisu
Novak ponovo lako osvaja svoj servis gem, kao što je to bio slučaj u svim gemovima sem prethodnog – 2:3.
Tim se fenomenalni brani, a Novak i dalje često greši
Novak je dominirao na servisu protivnika, a onda, na startu drugog seta, izgubio sedam poena zaredom na riternu. I ovaj gem gubi uz sijaset grešaka – 1:3.
Momenat iz I seta
Novak ponovo poklonio brejk protivniku
Duplom servis greškom, prvom u meču, Novak se suočava sa prvom brejk loptom u finalu. Tim je pogrešio iz relativno čiste situacije, zatim došao do nove brejk lopte, ali je Novak "očistio" liniju forhendom za novo izjednačenje.

Nažalost, usledile su dve nove greške (forhendom i servisom), za brejk Austrijanca – 1:2.
Siguran i Domi
Tim je "ukrao" poen Novaku, koji nije realizovao smeč, pa je od tog trenutka dobio na samopouzdanju i lako osvojio naredna tri poena – 1:1.
Siguran početak drugog seta
Veoma elegantno i lako Novak osvaja uvodni gem drugog seta – 1:0.
Statistika I seta: Tim (levo) – Đoković (desno)

Brejk Novaka za kraj prvog seta!
Karakterističnim riternom Novak dolazi do 0:30, ali onda greši iz istog udarca. Tim nije dobro napao kratku loptu i to je donelo set loptu Đokoviću. Imao je šansu, ali je nije iskoristio jer je pasing šot iz solidne pozicije završio daleko u autu.

Tim je došao do gem lopte, a onda je ušao u seriju grešaka i na kraju duplom "predao" prvi set Đokoviću – 6:4!
Sve je neizvesnije
Prva četiri poena u ovom gemu su mogla da odu na obe strane, pošto je bilo neizvesno u svakoj razmeni, ali je Novak uspeo da dođe do 40:15, a onda servis vinerom vrati prednost na svoju stranu – 5:4.
Tim dobio na samopouzdanju
Tim je počeo da "bombarduje" Novaka servisom, ali mu ni to nije dozvolilo da se opusti u svom servis gemu. Izuzetnim riternom došli smo do nove brejk lopte, ali je još boljim napadom Tim to spasao. Od novih napada momka iz Viner Nojštata nije bilo odbrane – 4:4.
Novak poklonio brejk protivniku
Čak tri neiznuđene greške u ovom gemu bile su previše za Đokovića. Tim je sjajnim vinerom iz forhenda došao do dve vezane brejk lopte, a onda je dobio i poklon sa druge strane mreže. Čak 11 neiznuđenih ima Srbin, naspram samo 6 Austrijanca – 4:3.
Ponovo na razliku, ponovo se "izvukao" Tim
Tim pojačanom agresivnošću dolazi do 40:0, ali mu Novak zatim radi isto i dolazi do izjednačenja, za treći gem zaredom koji se na Timov servis igra na razliku. Ipak, Austrijanac uspeva da natera Novaka na grešku, pa pogađa dobar servis – 4:2.
Kao od šale
Novak ponovo bez ikakvih problema osvaja svoj servis gem i nastavlja da korača ka osvajanju prvog seta. Servis i dalje na visokom nivou (12/15 osvojenih poena), ali je i bekhend (uglavnom paralela) – 4:1.
Novakov najveći problem – sopstveni voleji
Jedini udarac koji danas ne ide Novaku su voleji. Čak u tri navrata je loše odreagovao na mreži, a Tim je to koristio, pa se izvukao u ovom gemu iako je srpski teniser vrlo lako mogao do nove brejk lopte – 3:1.
Potvrda brejka
Idealan drop-šot, a onda i tri izuzetna servisa za izuzetno laku potvrdu brejka. Novak igra besprekorno na početku meča – 3:0.
Brejk Đokovića!
I Timu dobro funkcioniše servis na startu. Novak spasava prvu gem loptu izuzetnim bekhend riternom iz skoka, a kod druge Tim šalje forhend u aut. Novak je spasao dve gem lopte, iako je Tim do njih dolazio asovima, a onda je neverovatnim poenom na mreži došao do prve brejk lopte.

Novak je odlično riternirao, a onda je Tim pogrešio – 2:0!
Siguran servis za siguran start
Novak igra nešto rezervisanije na početku, bez previše rizika. Servis je odradio posao u prvom gemu i više nego odlično – 1:0.
Srbija do Melburna
Igrači su na terenu
Novak prvi servira.
Male razlike koje prave velike razlike, kako bi to sročio Novak
!
Ide li Novak na 8 od 8?
Tima uskoro očekuje mnogo veći tanjir
Safin kao priprema za Tima
Nadamo se da će se Zoran bolje osećati tokom nedelje
Groznica subotnje večeri
   6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4
Finale SET
Đoković 3
Tim 2

Možda vas zanima

Podeli: