Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.02.2020.

07:50

Koja je tajna Đokovićevog uspeha u Melburnu?

Četvorostruki šampion Australijan opena Ken Rouzvol je za B92 govorio o tome šta je potrebno da se osvoji titula u Melburnu i Novakovoj "tajni".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Koja je tajna Đokovićevog uspeha u Melburnu?
Photo by Jason McCawley/Getty Images

Lak i u 85. godini života deluje vitalno, prati pomno sva dešavanja u svetu tenisa i kaže da očekuje impresivno finale u Rod Lejver Areni.

Rozvol je poručio da očekuje da branilac trofeja Novak Đoković osvoji osmi pehar na ovom turniru.

"Moj favorit za pobedu je Novak Đoković. Ipak, Dominik Tim je mnogo napredovao, izuzetno naporno radi na svojoj igri. Ima briljantne udarce, što je pokazao u polufinalu kao i i prethodnom delu turnira. Mislim da će biti interesantan meč, ali očekujem da Đoković na kraju osvoji osmu titulu“, nema dileme Rouzvol u razgovoru sa našim Zoranom Kecmanom.

Veliki teniski šampion pokušao je i da odgovori na pitanje u čemu je tajna Đokovićevih velikih uspeha na ovom kontinentu.

"Iskreno, ne znam, ali bih voleo i sam da znam šta je u pitanju! Možda to što maksimalno uživa u atmosferi ovde, što mu nekako prija ovaj deo godine. Možda i to što voli da igra na prvom Grend slem turniru u godini. Ima dosta stvari. Mislim da ima dobar tim oko sebe, ali pre svega on je taj koji uvek voli da igra“, zaključio je Rouzvol.

On je bio prisutan ovde i prošle godine kada je Đoković na impresivan način savladao Rafaela Nadala.

"Imam nekako utisak da se svi igrači maksimalno pripreme za Australijan Open, ipak je to prvi Grend slem u godini i svi žele da zablistaju baš ovde. Svi igrači daju sve od sebe. Tako i Novak, uvek ima nešto što ga čini boljim, drugačijim“, kazao je Rouzvol, pa se osvrnuo na partije svojih sunarodnika.

"Što se tiče igrača iz Australije, mislim da su i oni igrali bolje nego ranije i kao Australijanac svakako da želim da tako nastave i da budu i bolji“, rekao je osmostruki Grend slem šampion.

Na pitanje koliko će Novak imati najvažnijih titula na kraju karijere i da li je uopšte u redu pričati na tu temu GOAT-a, Rouvol kaže:

"Vrlo je teško pričati o tome, ima mnogo igrača kroz istoriju koji su zradili velike stvari. Ipak, rezultati i rekordi govore sami po sebi. Rodžer Federer trenutno ima više od svih ostalih, Rafa je i dalje u takmičarskom naponu i dovoljno mlad da osvaja još Grend slem titula. Đoković isto. Novak je vrlo spreman, ima tuvek taj takmičarski instinkt da želi da napreduje, da igra dobro, da uvek bude tu na vrhu. To je dobro, on zaista ima ogromnu šansu da osvoji još mnogo najvećih titula“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d