Spektakl, zagrljaji sa Bekerom i ni traga od nove povrede

Poseban blog mogao bi da se napiše samo o Novakovom današnjem treningu, iako je glavno pitanje pre početka bilo u kakvom stanju je nova povreda.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

09:00

Spektakl, zagrljaji sa Bekerom i ni traga od nove povrede
Foto: B92/Nikola Ðukiæ

Đoković je u subotnjem duelu sa Albertom Ramos-Vinjolasom osetio bol u nozi, zbog čega je tražio tretman leđa i levog butnog mišića, ali je na trening u nedelju stigao veoma raspoložen.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

Bilo je jasno da je tačno ono što je rekao za redovni bol koji osećaju teniseri, nije bilo problema prilikom sparinga sa dvojicom mladih igrača, a sve je to pored nas pratio njegov nekadašnji trener Boris Beker.

Nemac je standardno "kulirao" svaki pokušaj navijača da ga dozovu, isto je bilo i sa nama novinarima, da bi sa srpskim igračem razmenio prijateljske zagrljaje pre početka treninga. "Dvojica vas je, momci. Hajde", kroz šalu je Đoković provocirao dvojicu saigrača, tražeći im jače udarce, posle čega je krenuo razgovor sa Bekerom.

Njih dvojica su razmenili nekoliko reči na nemačkom i kada su prišli ostali članovi tima, moglo je da krene "prozivanje".

"Lako je njemu, on zvekne jedan servis i izađe na mrežu. Ne može to svako", istakao je Đoković.

"Možda mi je lako, ali bi me ti prošao pasingom", usledio je odgovor.

Za to vreme je Andre Agasi počeo da se ljulja, gestikulirajući onako kako bi to, prema sopstvenom priznanju, izgledalo u njegovom slučaju.
Foto: B92/Nikola Ðukiæ
"Pitao sam Samprasa jednom – 'vodiš 2:1 i napraviš brejk na startu trećeg. Koliko je blizu ciljna linija?' On mi kaže da je tu, veoma blizu. Mislim se, čoveče, kako? Meni treba još dva i po sata da završim Uvek sam tražio drugi brejk".

Po povratku na teren Radek Šćepanek je dvojici momaka sa suprotne strane mreže tražio da poštuju određene obrasce prilikom udaraca, što su oni uspevali da ispoštuju. Prilikom jednog pravog poena loptica je bila daleko od Đokovića, ali se on ozbiljno potrudio da je uz glasni urlik stigne – bio je to demanti na svaku priču o nelagodnosti u levoj nozi.

Fizioterapeut Uli, kondicioni trener Marko Paniki i menadžer Edoardo razmenili su nekoliko pogleda, pa sam ga pitao da li je sve u redu sa povredom.

"Izgleda da je tako, sad su mi pokazali fizioterapeut i kondicioni. Video si šta je uradio – ako je za to sposoban, verovatno je noga okej", odgovorio je Artaldi. Potom je na red došao servis, prilikom kojeg nije bilo bolne grimase, iako je kod tog udarca osećao najveći pritisak na nogu. Borisa je zanimalo i kako funkcioniše novi pokret prilikom servisa.

"Na treningu ide sjajno, ali se tokom mečeva nekada zaboravim i padnem više na stranu, pa prebacim težište više nego što bi trebalo".

Za kraj potpunog spektakla, Đoković je podelio nešto od opreme brojnim navijačima, slikao se i potpisivao autgrame, a onda i uhvatio jednog klinca, uneo ga na teren i dao mu reket da prebace nekoliko loptica.

Mališa se nije uplašio, dobio je poen, što je izazvalo delirijum na stadionu 16, a njemu u sećanju urezalo izuzetno lepe emocije. Beker je potom izgubio standardnu partiju boćanja koja je pripala fizioterapeutu Uliju, ali je dobio izjavu Novaka – što kaže kolega, eto dobrog načina da se dođe do ekskluzive – pitaj igrača kojeg si trenirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: